Lovitură pentru milioane de bugetari. De ce nu vor mai putea fi folosite voucherele de vacanță din 2020

Lovitură pentru milioane de bugetari. De ce nu vor mai putea fi folosite voucherele de vacanță din 2020

Bugetarii nu au ai primit în 2021 vouchere de vacanţă, însă guvernul a prelungit perioada de valabilitate pentru cele nefolosite în 2020, când pandemia ne-a obligat să stăm în case, cu promisiunea ca vor încasa anul viitor şi restanţele din acest an.

Problema este că România se închide din nou, zilnic aflăm că se mai închide o localitate, iar banii pentru care bugetarii au plătit deja impozite vor rămâne nefolosiţi. Termenul de utilizare este 31 decembrie 2021, după care se anulează.

Rezervările cu vouchere de vacanţă au crescut cu 34% în acest an, însă un număr considerabil de astfel de vouchere au rămas încă nefolosite, potrivit unui studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, realizat împreună cu Sodexo, remis recent.

Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei

Voucherele de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea acestora este interzisă, iar amenda pentru vânzarea lor este uriaşă. Astfel, după ce au fost primite voucherele de la angajator, beneficiarul va alege agenția, hotelul, pensiunea în care se va caza în vacanța pe care și-o dorește.

Ulterior, beneficiarul voucherului trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Mai apoi, beneficiarul merge la hotelul sau pensiunea aleasă și plătește pur și simplu cu voucherele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Voucherele de vacanţă pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice, precum masa şi transportul.

Se dau vouchere şi pentru vaccinare

Ministerul Sănătăţii a stabilit cum se acordă voucherele pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19: Persoanele vaccinate cu schema completă vor primi 5 tichete de masă, în valoare totală de 100 lei; ele vor putea fi luate de la centrul de vaccinare. Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a 5 tichete de masă.

„Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, arată Ministerul Sănătăţii.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, începând din 31 august.