Lovitură pentru Klaus Iohannis. Putin i-a luat fața. Moldovenii au mai multă încredere în președintele Rusiei

Lovitură pentru Klaus Iohannis. Putin i-a luat fața. Moldovenii au mai multă încredere în președintele Rusiei

Conform unui sondaj ce a fost realizat în Republica Moldova, Klaus Iohannis se bucură de mai puțină încredere decât Vladimir Putin sau Aleksandr Lukașenko.

În Republica Moldova, Vladimir Putin, președintele Rusiei, și Aleksandr Lukașenko, liderul din Belarus, se bucură de mai multă încredere decât Klaus Iohannis, președintele României. Sunt rezultatele unui sondaj de opinie ce a fost efectuat în această țară. Respondenţii au fost întrebaţi în care lideri străini au cea mai mare încredere. Angela Merkel e în top – cu un procent de aproape 60%. Cancelarul din Germania este urmat de Vladimir Putin cu 50,3%.

Klaus Iohannis prezintă mai puțină încredere în Republica Moldova decât Putin sau Lukașenko

Aleksandr Lukaşenko este apreciat de peste 40% dintre cei intervievaţi, iar Klaus Iohannis a obţinut doar 39%. De asemenea, aceeași cercetare sociologică arată că 1 din 2 moldoveni ar vota împotriva unirii cu România. Asta dacă s-ar organiza un referendum pe această temă. Doar 25% dintre cei chestionaţi spun că ar vota „pentru”.

La sondaj au participat 1.200 de oameni. România este principalul partener al Republicii Moldova. În pandemia de coronavirus, țara noastră a trimis la Chişinău peste 400.000 de doze de vaccin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul de la Cotroceni a fost la Chișinău anul trecut

„Vreau să subliniez în mod special că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova. Suntem alături de președintele Maia Sandu și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care este nevoie pentru implementarea cu succes a programului său reformator și pentru gestionarea multiplelor crize cu care Republica Moldova se confruntă”, spunea Klaus Iohannis, anul trecut, în timpul unei vizite oficiale efectuate la Chișinău.

„Republica Moldova și România au o limbă comună, o istorie comună și o cultură comună. Îmi doresc ca, în următorii ani, relația noastră să se dezvolte și pe proiecte comune de viitor - să continuăm dezvoltarea relației noastre pe dimensiunea culturală, educațională și să consolidăm această relație prin și mai multe investiții, printr-o infrastructură care să ancoreze Moldova și mai ferm în spațiul european”, afirma și președintele Maia Sandu.