Lovitură pentru fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir. Inspectorii ANAF i-au scos la licitație bolizii de lux

Daniel-Dragomir

Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat scoaterea la licitație publică a două autoturisme care i-au aparținut ofițerului SRI, Daniel Dragomir.

Inspectorii de la Direcția Executări Silite și Cazuri Speciale au afișat pe site-ul ANAF,  două anunțuri prin care cele două mașini care au aparținut firmei controlate de soția fostului colonel SRI, vor fi scoase la licitație. Unul dintre aceste autoturism a fost condus de Daniel Dragomir.

Este vorba despre un Porsche Cayenne, fabricat în anul 2010, prețul de pornire al licitației fiind de 42.000 de lei. Primul termen al licitației a fost fixat pentru data de 14 septembrie 2021.

Al doilea autoturism este un Subaru Forester, din anul 2007, prețul de pornire al licitației fiind de 10.346 lei. Cele două autoturisme se află în propriettea firmei Emar Investment Group SRL, unde acționar unic este Marinela Dragomir, soția fostului colonel SRI.

Condamnați definitiv

Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la trei ani și zece luni de închisoare, cu executare, în timp ce soția lui, Marinela, a primit doi ani și opt luni de închisoare, cu suspendare.

Procurorii i-au acuzat pe cei doi soți că ar fi primit mită suma de 400.000 de euro, de la un om de afaceri libanez, respectiv Ramid Ghaziri.

După ce au fost condamnați, Daniel Dragomir a dispărut din România și s-a predat la Bari. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat pentru a beneficia de o lege care l-ar putea favoriza. Conform acestui act normativ, autoritățile italiene pot refuza predarea unor condamnați fugari, dacă dețin cetățenie sau rezidență în Italia.

Potrivit unor surse judiciare, Daniel Dragomir ar fi deschis o afacere în Italia, obținând, astfel, și dreptul de rezidență. În aceste condiții, instanțele italiene ar putea să refuze predarea sa în România, în acestei legislații.

Pe de altă parte, potrivit acelorași surse, Daniel Dragomir s-ar fi grăbit să se predea pentru că legea italiană tocmai a fost modificată. Aceasta a devenit mult mai restrictivă a redus la trei situațiile în care poate fi refuzată extrădarea.