Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru familia Alexandrei Măceşanu. Ce s-a întâmplat la proba cu martori
Lovitură pentru familia Alexandrei Măceşanu. Ce s-a întâmplat la proba cu martori

Lovitură pentru familia Alexandrei Măceşanu. Ce s-a întâmplat la proba cu martori

La doi ani după ce Alexandra ar fi fost ucisă la Caracal de criminalul Gheorghe Dincă, aşa cum au susţinut procurorii DIICOT, familia tinerei a trecut recent prin momente delicate din cauza unei decizii a judecătorilor, care la prima vedere pare greu de înţeles.

Amintim că judecătorii de la Tribunalul Olt sunt cei care se ocupă de dosarul Caracal. Recent, la proba cu martori, rudele adolescentei au fost luate cu duba, iar cele ale suspectului au fost citate așa cum cere legea. „Amână cauza la data de 28.07.2021, ora 09:30, pentru administrarea probei testimoniale, cu audierea martorilor menţionaţi în rechizitoriu.

În acest sens se citează martorii: Ruxăndescu Alexandru, Bălan Daniela Florentina, Dincă Elena, Dincă Gheorghe Daniel, Dincă Mihai Adrian şi Sandu Valică. Emite mandate de aducere pentru martorii Măceşanu George şi Vlad Eugeniu Cătălin. Respinge cererea de probatoriu formulată de avocat Obîrşanu Carmen”, au transmis magistrații, conform spynews.ro.

Alexandra Măceșanu a fost răpită la 24 iulie 2019, iar a doua zi a reușit să sune de trei ori la 112 și să ceară ajutorul autorităților. Apelul său disperat a fost tratat cu superficialitate de polițiști, procurori şi  Serviciul de Telecomunicații Speciale. Polițiștii și procurorii au așteptat ora 6:00 pentru a interveni la adresa lui Dincă.

19 ore de beznă pentru oamenii legii

Trecuseră 19 ore de când fuseseră alertaţi de apelul adolescentei. Alexandra Măceșanu a fost născută la 15 septembrie 2003 și era originară din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt. După ce a fost reţinut, Gheorghe Dincă a recunoscut că a violat-o și a ucis-o, după care i-a ars cadavrul într-un cuptor improvizat într-un butoi din curte.

De cealaltă parte, părinții Alexandrei și unchiul Alexandru Cumpănașu au susținut că Dincă a mințit și că adolescenta trăiește. Cumpănașu și părinții au fost în Italia şi au depus plângeri după ce mai multe persoane au susținut că au văzut-o Alexandra Măceșanu într-o zonă frecventată de prostituate.

Alexandra Măceşanu

Mama Luizei Melencu s-a recăsătorit

Altfel, judecătorii au preluat o scrisoare pe care „monstrul din Caracal” a trimis-o familiei Luizei Melencu, a doua victimă a lui Gheorghe Dincă. „Prorogă discutarea probei cu înscrisuri solicitată de avocat Obîrşanu Carmen întrucât, înscrisul constând în scrisoarea inculpatului Dincă Gheorghe adresată familiei Melencu, a fost depus la acest termen de judecată, după ce va fi observată de către instanţă, reprezentantul Ministerului Public şi celelalte părţi, pentru termenul acordat în cauză”, au mai notat judecătorii.

Altfel, mama Luizei Melencu a decis să se recăsătorească după ce fostul soț a decedat în urmă cu 6 luni. Nina, mătușa fetei dispărute de doi ani fără urmă, a dezvăluit cum s-a ajuns la această situaţie: „S-au cunoscut la o seră, el a grăbit cununia, ca să o treacă pe numele lui.”

„Este ceva foarte personal, ceva de familie. Nu vreau sa vorbesc mai multe. Noi trebuie să ne rezolvăm treburile cu Luiza, nu să discutăm despre viața mea personală”, a spus mama Luizei Melencu, conform impact.ro

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: