LOVITURĂ pentru DNA. Tribunalul Bucureși a DECIS: „Fapta NU există”

LOVITURĂ pentru DNA. Tribunalul Bucureși a DECIS: „Fapta NU există”

Tribunalul București a decis că în cazul fostei senatoare PNL Doina Tudor și fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor există un „dubiu”, a unei „îndoieli serioase” în privința dovezilor administrate.

Judecătoarea Gergiana Iorguta de la Tribunalul București a desființat rechizitoriul Secției de Combatere a corupției din DNA, condusă de procurorul Gheorghe Popovici, informează luju.ro.

Secția i-a trimis în judecată pe fosta senatoare Doina Tudor și pe fostul președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara si ex-vicepresedinte al ASF  Daniel Tudor sub suspiciunea de luare de mintă și complicitate la infracțiune.

Tribunalul București a dispus, în baza art. 16 alin (1) lit. a) din Codul de procedura penală că „fapta nu există”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform rechizitoriului DNA, Daniel Tudor ar fi pretins suma de 3.000.000 de euro, cu titlu de mită, de la un martor denunțător în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intra în atribuțiile sale de serviciu.

Daniel Tudor a fost pus sub acuzare pentru fapte ce fuseseră anchetate într-un alt dosar, care primise clasare.

„In ceea ce priveste actiunea de primire, in cauza, instanta retine ca inculpatul T.D.G este acuzat ca ar fi primit in data de 27/03/2013 de la M.O. suma de 100.000 euro, iar in perioada 11 – 22.04.2013 a primit suma de 200.000 euro, de la M.O., prin sotia sa (la acea data) T.D.A. De asemenea, instanta retine ca inculpata T.D.A este acuzata ca in perioada 11 – 22.04.2013 a primit de la M.O., in doua transe, suma de 200.000 euro, pentru sotul sau, inculpatul T.D.G, scopul primirii sumelor de bani fiind acela ca inculpatul T.D.G sa nu indeplineasca un act ce intra in atributiile sale de serviciu, atributii ce decurgeau din functia de ...al ...

Probele care intemeiaza acuzatia sunt: declaratiile...

Sub aceasta ultima conditie, instanta retine ca acuzatia vizeaza ca scop pentru care inculpatii ar fi primit presupusele sume de bani, reprezenta adoptarea de catre inculpatul T.D.G a unei solutii favorabile S.C. ...S.A. in urma controlului efectuat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, al carui ...era.”, se arată în sentința Tribunalului București.