Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru bucureșteni. Vor scoate bani grei din buzunar dacă fac această greșeală
Lovitură pentru bucureșteni. Vor scoate bani grei din buzunar dacă fac această greșeală

Lovitură pentru bucureșteni. Vor scoate bani grei din buzunar dacă fac această greșeală

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este una dintre soluțiile alese de către autorități pentru deblocarea traficului pe străzile și bulevardele din Capitală. În acest sens, s-au aprobat tarifele pentru cei care se trezesc că mașina nu mai este acolo unde au parcat-o neregulamentar.

Primăria Generală are în vedere principalele artere ale Capitalei. Îîncepând cu 26 august 2019, se trece la ridicarea automobilelor parcate neregulamentar. Şoferii care îşi parchează maşinile neregulamentar riscă să plătească tarife de cel puţin 200 de lei pentru ridicarea şi transportul acestora, la care ar urma să se adauge 100 de lei pentru prima zi de depozitare.

De exemplu, Consiliul Local Sector 5 a aprobat, miercuri, cu 20 de voturi favorabile, 6 abţineri şi unul împotrivă, regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor/autovehiculelor staţionate neregulamentar.

Șoferii care parchează neregulamentar vor plăti 300 de lei să-și recupereze mașina

Începând cu 18 august, se pot ridica mașini de pe străzile sectorului, iar tarifele sunt:

-100 (ridicare) + 100 (transport) = 200 de lei pentru vehicule cu masa maximă autorizată de cel mult 5 tone.

-150 (ridicare) + 150 (transport) = 300 de lei pentru automobile cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

-Ulterior, depozitarea este tarifată cu 100 de lei în primele 24 de ore și cu 50 de lei pentru următoarele intervale de câte 24 de ore.

Ce tarife se percep în Sectorul 6 pentru ridicarea mașinilor

Și în Sectorul 6 se ridică mașini, începând cu luna mai 2021. Este vorba atât de automobile parcate neregulamentar, cât și de cele abandonate.

Costurile arată astfel:

-300 de lei (TVA inclus) pentru ridicarea automobilului

-200 de lei (TVA inclus) pentru transportul mașini

-30 de lei (TVA inclus) pentru fiecare zi de depozitare.

Tarifele de depozitare se stabilesc în funcţie de perioada de staţionare a vehiculului în depozit

În momentul depozitării efective, se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore, iar după această perioadă, în funcţie de timpul de depozitare, câte 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare în depozit. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Plata tarifelor de ridicare, transport şi depozitare se efectuează către Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, prin instrumente electronice de plată. La plata tuturor tarifelor se percepe TVA.

Activităţile de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor sunt efectuate de către Poliţia locală sau de către persoane special desemnate, conform prevederilor legale. Agenţii constatatori vor efectua fotografii sau înregistrări video, cu zona în care este staţionat autovehiculul.

Nu vor fi ridicate vehiculele în cazul în care în interiorul acestora este vizibilă prezenţa unei persoane

În cazul în care proprietarul maşinii se prezintă în timpul operaţiunii de ridicare, înainte ca autospeciala să fie pusă în mişcare, acesta va fi sancţionat pentru abaterea săvârşită şi va achita tariful de ridicare, urmând să îi fie eliberat vehiculul, la locul constatării.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de şase luni, exceptând situaţia în care proprietarul depune cerere de renunţare a dreptului asupra bunului. Restituirea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal şi doar după achitarea tarifelor aferente.

„Ţinând cont de faptul că staţionarea neregulamentară autovehiculelor pe partea carosabilă sau în alte locuri interzise este tot mai frecvent întâlnită pe domeniul public aflat pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5, iar consecinţele sunt suportate zilnic atât de către participanţii la trafic cât şi de ceilalţi cetăţeni, sunt impetuos necesare măsuri pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale, inclusiv prin ridicarea autovehiculelor care constituie adevărate obstacole pentru circulaţia rutieră şi pietonală, generând un potenţial pericol de accidentare”, prevede raportul de specialitate.

În Sectroul 1 şi Sectorul 2 nu există încă un regulament pentru ridicarea mașinilor. Dacă ai parcat neregulamentar în Sectorul 1 din București, vei fi amendat conform legislației în vigoare, însă mașina nu îți va fi ridicată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: