Lovitură pentru Armată? „Am câștigat marca Steaua până în 2027!”

Lovitură pentru Armată? „Am câștigat marca Steaua până în 2027!”

Avocatul hunedorean Pompiliu Bota susține că a câștigat dreptul de folosință exclusivă a mărcii combinate Steaua București până în 2027!

Însă, potrivit GSP.ro, certificatul de înregistrare la nivel european pentru marca Steaua București nu contează din punct de vedere juridic în conflictul dintre Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei (CSA).

Avocatul hunedorean a înregistrat tot ceea ce înseamnă marca Steaua (denumirea mărcii, cât şi însemnele, respectiv sigla, stema şi desenul original, în varianta color cunoscută) la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală), iar instituția a emis documentul de recunoaștere a acestor drepturi în data de 3 martie 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drepturile asupra mărcii conferite de EUIPO primează asupra mărcii înregistrate în România, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), pe care o deține ofiţerul-jurist al CSA STEAUA Bucureşti, Florin Talpan. Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acționez în judecată”, a explicat Pompiliu Bota, pentru ziardecluj.ro.

Astfel, GSP.ro anunță că decizia în favoarea lui Bota nu influențează juridic în vreun fel scandalul dintre Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei. Mai exact, certificatul respectiv nu are nicio valoare în instanțele din România și nu anulează victoriile obținute de Talpan.

În urmă cu doi ani, Bota l-a contactat pe Gigi Becali în legătură cu acest demers, sperând că-i va vinde această marcă latifundiarului din Pipera. Degeaba, deoarece Gigi Becali l-a refuzat, după ce avocații săi au tras concluzia că aceste documente nu-i pot fi de folos în războiul cu CSA.

Cine este Pompiliu Bota (foto):

Este un fost inginer, a urmat Facultatea de Drept (Universitatea Oradea). Deși a susținut că este avocat, Judecătoria Deva a dat o sentinţă, în 2012, care-l condamna la 6 luni de închisoare pentru „exercitare fără drept a unei profesii”. A făcut apel la Curtea de Apel Alba, dar i-a fost respins pe 29 mai și a ajuns la închisoare.

În 2015, Bota a decis să înregistreze la OSIM, în România, dar și la EUIPO tot ceea ce înseamnă marca și denumirea Uniunii Naţionale a Barourilor din România și mărcile barourilor locale. Ca urmare, barourile din țară nu mai aveau voie să-şi folosească mărcile şi denumirea fără acordul lui Bota. Însă, doia ai mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, că barourile înregistrate de acesta sunt legale, dar în 2019, Curtea de Apel București a dispus radierea mărcii Uniunea Națională a Barourilor din România, înregistrată abuziv de structura inființată de inginerul Pompiliu Bota.