LOVITURĂ pentru STEAUA. Omul care L-A ÎNVINS PE GIGI BECALI, pus la zid de MApN
Editura Evenimentul si Capital

LOVITURĂ pentru STEAUA. Omul care L-A ÎNVINS PE GIGI BECALI, pus la zid de MApN

Gigi Becali
Autor: | | 0 Comentarii | 7844 Vizualizari

Personajul cel mai cunoscut în lupta dintre Ministerul Apărării Naționale și Gigi Becali pentru marca „Steaua” a fost pus la zid de conducerea ministerului care a transmis că acesta nu a fost mandatat să vorbească, atunci când a adus unele critici la adresa comandantului interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, acuzat de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului român şi ale Armatei României. În schimb, Corpul de Control a finalizat verificările privitoare la modul în care a fost gestionată revenirea mărcii în custodia clubului sportiv.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că echipa Corpului de Control și Inspecție a finalizat verificările dispuse de ministrul apărării naționale cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua Bucureşti”.

Corpul de control a constatat faptul că la nivelul CSA „Steaua București” măsurile luate (atât cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cât și cele privind valorificarea mărcii) au fost în concordanță cu obligațiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale, conform măsurilor administrative subsumate obligației de punere în aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În privința valorificării mărcii revenite în patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea și încasarea unor taxe de licență, Corpul de Control a reținut motivarea obiectivă a conducerii CSA, conform căreia timpul necesar desfășurării procedurilor de implementare a acestei soluții ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protecție a mărcii permis de lege, transmite MApN.

În consecință, „în vederea păstrării mărcii „Steaua București” în patrimoniul CSA, a fost reținută ca legală și obiectiv justificată soluția alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea”.

MApN susține că atât în demersurile de ordin juridic întreprinse până la acest moment în vederea valorificării mărcii, cât și cu privire la pașii de urmat în viitoarele termene ale proceselor în care este parte, Clubul a beneficiat și beneficiază de consilierea de specialitate a Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, „nefiind identificate situații de obstrucționare a activității juristului CSA în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sport

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate