Hengameh Shahidi, este o jurnalistă și o activistă iraniană pentru drepturile femeii. Ea a fost condamnată la 12 ani și 9 luni de închisoare și a primit o interdicție temporară de a se alătura grupurilor politice, de a exercita activităţi online sau de a desfăşura activităţi legate de mass-media şi de a părăsi ţara, informează Agerpres.ro..

„Având în vedere confidenţialitatea procedurii şi caracterul sensibil al cazului, nu pot da detalii despre verdictul instanţei”, a declarat avocatul jurnalistei, care a fost arestată din iunie.

Hengameh Shahidi este fosta consilieră responsabilă pentru problemele femeilor a lui Mehdi Karoubi, un lider al curentului reformator plasat în arest la domiciliu din 2011.

De asemenea, jurnalista în vârstă de 43 de ani este o critică virulentă a sistemului judiciar, după privarea de libertate a unor jurnalişti şi activişti.

Hengameh Shahidi a fost acuzată că „a proferat insulte”, potrivit citației primite de a se prezenta la Tribunal, pe acre jurnalista a făcut-o public în luna mai, pe contul său de Twitter.

„O vedem în fiecare zi proferând insulte cu neruşinare împotriva justiţiei şi responsabililor acesteia, postând tweet-uri cu adevărat criminale”, declara procurorul general al Teheranului, Abbas Jafari-Dolatabadi.

Te-ar putea interesa și: