Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. PNL, PMP și USR: DRAGNEA a fost REVOCAT! SCANDAL IMENS în Parlament

Autor: | | 5 Comentarii | 24162 Vizualizari

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost revocat din funcție, susține lidera grupului PNL din camera inferioară, Raluca Turcan. Scandalul din Parlament a fost determinat de refuzul vicepreședintelui Florin Iordache de a supune la vot cererea de revocare a sa și a șefului său.


UPDATE 14:00 - Președintele PNL Ludovic Orban a reacționat la întâmplările din Parlament și a dat de înțeles că este mulțumit de mobilizarea Opoziției din plen. „Printr-o mobilizare exemplară, și ca urmare a negocierilor purtate cu parlamentari ai majorității, astăzi am avut majoritate și am arătat că nu mai există o majoritate PSD -ALDE, care să îl sprijine pe Liviu Dragnea”, a spus Orban.

Liderul PNL susține că Iordache s-a agățat de fotoliul de președinte de ședință, însă, cu toate acestea, demersul Opoziției este unul reușit. „În ciuda încercărilor penibile ale lui Florin Iordache, care a călcat în picioare reguamentul Camerei, Constituția, refuzând să plece de la conducerea Camerei, în condițiile în care trebuia să fie supus la vot și proiectul de hotărâre surpriză pe care l-am pregătit, și anume de demitere a lui Iordache, s-a agățat de fotoliul de președinte de ședință și am fost obligați să facem apel la votul majorității plenului Camerei, care este suveran, în conformitate cu Constituția și regulament”

Orban a transmis că votul pentru revocarea social-democraților de la conducerea Camerei Deputaților a fost legitim, deoarece Florin Iordache nu era îndreptățit să conducă ședința. „Marilen Pintea a fost desemnat președinte de ședință, pentru că repet, Florin Iordache nu putea să conducă ședința fiind subiectul unui proiect de hotărâre de demitere, deci domnul vicepreședinte Pirtea a fost votat de o majoritate clară să conducă ședința Camerei Deputaților, iar în această calitate a introdus pe ordinea de zi și în dezbatere cele două proiecte de hotărâri privitoare la demiterea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache, de președinte, respectiv vicepreședinte al Camerei", a explicat liderul liberalilor.


UPDATE 13:25 - Fostul ministru al Muncii, deputata Lia Olguța Vasilescu susține că încercarea Opoziției de a revoca social-democrații de la conducerea Camerei Deputaților face parte dintr-un complot mai amplu. „S-a cerut revocarea a doi vicepreședinți din partea PSD, dar nu pentru al treilea. Este vorba de doamna Carmen Mihălcescu. Am văzut astăzi că la 9:30 a fost chemată la DNA. Este o coordonare între aceste forțe. Domnului Iordache i-a cerut un deputat PNL să se ridice de pe scaun să i se dea la telefon președintele Klaus Iohannis", a declarat Lia Olguța Vasilescu.


UPDATE 12:35 - Florin Iordache a respins faptul că Opoziția a reușit revocarea lui din funcția de vicepreședinte și a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Eu înțeleg un joc democratic și înțeleg că vrei să schimbi anumite persoane, dar toate acestea trebuie să respecte niște reguli minimale. Să respectăm Constituția, regulamentul Camerei Deputaților. Schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la solicitarea liderului de grup. Am solicitat o ședință a liderilor de grup și l-am întrebat pe domnul Suciu, liderul de grup al PSD, dacă a depus o astfel de solcitare. A spus că nu, așa că nu aveam ce să supunem la vot.”, a spus Iordache.

Vicepreședintele Camerei deputaților susține că solicitările liberalilor nu au avut temei legal. „Regulamentul precizează: cu acordul tuturor liderilor de grup se poate modifica ordinea de zi. Am dorit să ajungem acolo cu un vot, dar permanent se invoca încălcarea regulamentului. Colegii din Opoziție și-au făcut ca o ședință de partid între cele trei partide, au adoptate ei ridicol un simulacru de act, iar când am solicitat să trecem la vot, au scos cartelele și au plecat. Votul arată că în acel moment colegii din opoziție și-au scos cartelele și au părăsit sala, din PSD, ALDE și UDMR erau în sala 149 de membri. Știți că mulți parlamentari sunt în delegații și miniștrii sunt plecați cu doamna premier Dăncilă”, a declarat social-democratul.


UPDATE 12:30 - Turcan spune că solicitările au fost legale și că, „într-adevăr, au nevoie și de votul plenului”.

„Domnul Iordache nu mai mai poate să conducă nicio ședinta a plenului. Punct. Plenul, întrunit in cvorum, va trebui să dea intr-adevăr votul final. Luăm în calcul greva parlamentară. Pentru a pregăti ziua de astăzi, regulamentul și Constituția le cunoaștem ca pe „Tatăl Nostru”. Poate să vina și domnul Iordache și mama lui Florin Iordache, noi cărțulia asta pe care o numim regulament, o cunoaștem ca pe „Tatăl nostru'", a transmis Raluca Turcan.


UPDATE 12:12 - Raluca Turcan susține că s-a dat un vot în Parlament pentru revocarea președintelui și vicepreședintelui Camerei, chiar dacă propunerea nu a fost supusă la vot de președintele de ședință Florin Iordache, iar acest vot a respectat procedura. În consecință, mai spune lidera grupului PNL, Liviu Dragnea și-a pierdut funcția. „Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul român şi prin interpusi, exact aşa cum fac infractiorii. Iar cel mai umil şi slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este că majoritatea PSD ALDE nu mai există. Punct. Doi - Liviu Dragnea este revocat din funcţia de presedinte al Camerei Deputaţilor. Florin Iordache este revocat din funcţia de vicepreşedinte al camerei Deputaţilor. 4. Procedura de vot stabilită pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mâna ridicată", a declarat Turcan.

După ce ședința a fost suspendată, liderii din Opoziție au transmis că au ieșit victorioși. „Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a spusDan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare va fi un succes”, a adăugat președintele USR. Opoziţia susține că votul a fost dat la iniţiativa vicepreşedintelui liberal Marilen Pirtea, care a mers la microfonul de unde vorbesc toți membrii și a solicitat să se voteze, în timp ce Florin Iordache, președintele de ședință, striga la microfon: „Vă faceţi de râs".

Și președintele PMP, Eugen Tomac susține că în ședința de miercuri Opoziția a reușit îl revoce pe Liviu Dragnea. „Astăzi, Opoziția a reușit să îl înlăture pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o așteaptă o națiune întreagă. Este victoria Opoziției”, a spus Tomac.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2


Tag-uri: demisia, dragneaStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI