Evenimentul Zilei > International > Lovitură grea pentru Pfizer, venită pe neașteptate. Va fi rău pentru angajați. Mesajul trimis de la vârful companiei
Lovitură grea pentru Pfizer, venită pe neașteptate. Va fi rău pentru angajați. Mesajul trimis de la vârful companiei

Lovitură grea pentru Pfizer, venită pe neașteptate. Va fi rău pentru angajați. Mesajul trimis de la vârful companiei

Compania farmaceutică Pfizer se află în impas. Reprezentanții firmei au transmis public că sunt în căutarea unui nou director financiar. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca Frank D'Amelio, care a ocupat funcția amintită începând din anul 2007, când s-a alăturat Pfizer după ce a plecat de la gigantul în telecomunicații Alcatel-Lucent, să plece de la conducerea departamentului financiar.

Producătorul de medicamente cu sediul la New York a declarat miercuri că desfășoară o căutare externă pentru succesorul lui D’Amelio, care a ocupat funcția de director financiar de când s-a alăturat companiei în anul 2007 de la gigantul în telecomunicații Alcatel-Lucent. El intenționează să rămână la Pfizer până când va fi găsit un succesor, însă Pfizer a refuzat toate cererile jurnaliștilor de a-i lua un interviu.

Directorul financiar Pfizer părăsește funcția

Retragerea șefului de la finanțe are loc în condițiile în care Pfizer își intensifică producția vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul BioNTech. La începutul lunii noiembrie, compania și-a majorat estimările privind vânzările, citând cererea puternică la nivel mondial. Vânzările de vaccinuri au fost cel mai puternic contribuitor la veniturile Pfizer din trimestrul al treilea, care au crescut de peste două ori față de anul precedent, ajungând la 24 de miliarde de dolari.

Autoritățile de reglementare în domeniul sănătății din SUA au aprobat vaccinurile pentru copii cu vârsta de până la 5 ani. Compania cere, de asemenea, autorităților de reglementare din SUA să extindă autorizarea vaccinului de rapel la persoane cu vârsta de până la 18 ani. Pfizer a cerut marți autorităților de reglementare să autorizeze medicamentul său Covid-19 pe cale orală pentru pacienții cu risc ridicat.

„Frank D’Amelio lasă Pfizer într-o poziție puternică”

Succesorul lui D’Amelio va avea sarcina de a pune în funcțiune banii pe care Pfizer îi generează de pe urma vaccinurilor sale COVID-19. Posibilele utilizări ar putea include achiziții, parteneriate sau răscumpărări de acțiuni, a declarat Damien Conover, analist la Morningstar Inc. „Va fi un câștig uriaș. Vor trebui să execute foarte bine redistribuirea acestui capital”, a spus Conover.

Frank D’Amelio/ sursă: Pfizer Inc.

„Frank a avut o viziune strategică importantă pentru succesul financiar al companiei și lasă Pfizer într-o poziție puternică având în vedere creșterile viitoare”, a transmis directorul executiv Bourla într-un comunicat.

D’Amelio este, de asemenea, vicepreședinte executiv al Pfizer pentru aprovizionare globală. Pfizer l-a numit pe Mike McDermott în funcția de director de aprovizionare globală, începând cu 1 ianuarie. McDermott, care este în prezent președinte al aprovizionării globale, se va alătura echipei de conducere a Pfizer și va raporta directorului executiv Albert Bourla, potrivit The Wall Street Journal.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.