Evenimentul Zilei > Social > Lovitură grea pentru Gigi Becali. A fost trădat când se aștepta mai puțin
Lovitură grea pentru Gigi Becali. A fost trădat când se aștepta mai puțin

Lovitură grea pentru Gigi Becali. A fost trădat când se aștepta mai puțin

Gigi Becali ar putea să aibă probleme cu proiectul mănăstirii în care femeile nu vor avea acces, conform unor voci in interiorul BOR. Ce lucrări au fost demarate până acum.

Gigi Becali a născut mari controverse în spațiul public, după ce a anunțat că are de gând să construiască o mănăstire pentru bărbați și una pentru femei, la Băile Olănești. Prima va fi interzis părții feminine, pentru că va respecta astfel canoanele de la Muntele Athos. Finanțatorul echipei FCSB a fost însă contrazis de Arhiepiscopia Râmnicului, care a transmis că nu Becali este cel care va decide cine are acces.

Gigi Becali a stârnit multe controverse cu proiectele sale

Arhiepiscopia Râmnicului şi Primăria Băile Olăneşti au afirmat că, deocamdată, s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentaţiei PUZ şi obţinerea avizelor necesare. „Domnul George Becali a solicitat Arhiepiscopiei Râmnicului acordul pentru construirea unei mănăstiri în judeţul Vâlcea, în apropierea Staţiunii Băile Olăneşti, manifestând intenţia de a ţine direct de Mănăstirea Frăsinei… În acest sens, Arhiepiscopia Râmnicului şi-a dat acordul şi va face demersurile pentru înfiinţarea acesteia.

În prezent, s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentaţiei PUZ şi pentru obţinerea avizelor necesare”, se precizează în comunicatul Arhiepiscopiei Râmnicului.

A fost depusă documentația pentru obținerea uni PUZ

„În ceea ce priveşte autoritatea publică locală, a depus documentaţia pentru obţinerea unui PUZ, o solicitare, pentru certificatul de urbanism. Noi i-am cerut să obţină nişte avize, printre care planul urbanistic zonal, prin care va introduce în intravilan o parte din suprafaţa de teren deţinută, cea pe care urmează să construiască.

Deocamdată, nu este detaliat ce anume urmează să construiască. După introducerea în intravilan se va adopta o hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea PUZ-ului şi ulterior va avea documentaţia pentru a construi”, a spus și Sorin Vasilache, primarul din Băile Olănești, pentru „Adevărul”.

„Nu cred că episcopul ar fi de acord”

„Gigi Becali are o mamă, o soţie, trei fete pe care le divinizează, nu are cum să fie împotriva femeilor. Episcopul nu a dat aprobare în acest sens. Au scris, într-adevăr, la intrarea pe proprietate, că accesul este interzis femeilor. M-am gândit şi eu la acest lucru, dar nu cred că vreodată episcopul ar fi de acord şi, în plus, Becali este un familist convins”, a precizat, pe această temă, preotul Emilian Groșenoiu, conform sursei citate.