De asemenea, şi o altă femeie pretinde că se află în aceeași situație înaintea alegerilor din 2016, potrivit Reuters.

„Nu mă tem să mă aflu sub jurământ, fiindcă am fost şi voi fi cinstită. Să vină!” a scris Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, într-un mesaj pe Twitter.

Sursele Reuters au confirmat că în Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor se urmărește preluarea anchetei de la procurori pentru a afla detalii despre plata celor 130.000 de dolari primiţi de actriţă din partea lui Trump; ea susține că a primit această sumă în schimbul confidenţialităţii presupusei lor relaţii sexuale din 2006.

Luna viitoare ar putea avea loc audierile, potrivit unei surse a ziarului New York Daily News. Congresmenii își vor desfășura ancheta în cadrul unei  investigaţii mai ample despre presupuse infracţiuni comise de Trump, existând posibitatea unei decizii de suspendare a preşedintelui SUA, potrivit acelorași surse a căror identitate a fost păstrată secretă de către New York Daily News.

Controlată de Partidul Democrat, Comisia îşi va relua activitatea săptămâna viitoare, la începutul sesiunii Congresului. Atunci va fi anchetată şi plata a 150.000 de dolari către Karen McDougal, fost model Playboy. Le fel ca în cazul actriței din filmele pentru adulți Daniels, femeia susţine că a primit banii înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, pentru a nu dezvălui relaţia sa intimă cu Donald Trump.

Din partea Comisiei Juridice, un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze eventualitatea unei decizii de a accepta oferta vedetei porno de a depune mărturie. Nici fostul model Playboy, McDougal, nu a răspuns unor întrebări trimise prin e-mail privind disponibilitatea ei de a depune mărturie în comisie.

Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a comis infracţiuni privind finanţarea campaniei electorale, legate de cumpărarea tăcerii celor două femei.

Dosarul din iulie a fost închis de către procurorii din New York, fără vreo acuzare la adresa vreunui suspect pentru utilizarea fondurilor de campanie, chiar dacă unele documente prezentate în instanţă îi implică pe preşedinte şi pe alţi făptuitori în schema de plăţi ilegale; de pildă, David Pecker, managerul general al corporaţiei American Media.

Această decizie în care nu se formulează acuzaţii oficiale a generat speculaţii din partea unor jurişti, care iau în calcul posibilitatea că Trump ar putea fi protejat de politici tradiţionale ale Departamentului de Justiţie, potrivit cărora preşedinţii în exerciţiu nu pot fi inculpaţi.

Condusă de democratul Jerry Nadler din New York, Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor a indicat că este interesată în anchetarea cumpărării tăcerii înainte de alegerile din 2016. Comisia a cerut, în martie, să îi fie prezentate orice documente legate de plăţile efectuate de Pecker şi de Dylan Howard, colegul său din conducerea American Media.

 

Te-ar putea interesa și: