Evenimentul Zilei > Monden > Lovitură financiară dată de Ion Ţiriac! Suma colosală pe care a încasat-o omul de afaceri
Lovitură financiară dată de Ion Ţiriac! Suma colosală pe care a încasat-o omul de afaceri

Lovitură financiară dată de Ion Ţiriac! Suma colosală pe care a încasat-o omul de afaceri

Ion Țiriac a dat marea lovitură în plină criză financiară care a zguduit economia mondială și a adus pierderi de miliarde de euro pentru afaceriști. Fostul mare tenismen s-a umplut de bani în mijlocul pandemiei de coronavirus și asta pentru că a știut să joace cărțile corect. Iată în ce domenii a activat și ce a reușit să facă miliardarul!

În timp ce pandemia de coronavirus a dat peste cap situațiile financiare ale afaceriștilor, Ion Țiriac s-a bucurat și de sănătate, și de prosperitate. Fostul tenismen și-a umplut conturile de bani. În ultimul an de zile, a obținut sume de mii de euro și asta pentru că se pricepe foarte bine la afaceri.

Ion Țiriac și-a umplut conturile de bani în plină criză

Ion Țiriac are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar. De șapte ani de zile a deschis un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală la Otopeni Țiriac Collection. Nu cu mult timp în urmă, Ion Țiriac era singurul miliardar în euro din România. Forbes i-a estimat averea la 1, 6 miliarde de dolari.

Lovitura a venit, însă, din partea lui Daniel Dines, afacerist în vârstă de 50 de ani, cofondator al unicornului Românesc UiPath, care are o avere de 6 miliarde de dolari. Ion Țiriac s-a ambiționat să-și umple conturile de bani și a reușit.

Dacă în anul 2020, avea o avere estimată la 1, 2 miliarde de dolari, în prezent, Ion Țiriac și-a extins averea cu 400 milioane de euro. Afaceristul a ajuns, astfel, la suma de 1, 6 miliarde de dolari, banii provenind atât din afacerile din România, cât și din veniturile încasate anul trecut din servicii bancare, asigurări, sau profituri auto-realizate.

Prima afacere a lui Ion Țiriac. Cum și-a câștigat banii în anii ’50

Afaceristul a dezvăluit, anterior, cum și-a dezvoltat prima afacere. S-a întâmplat în anii ’50, iar motivația a fost „foamea”, după cum a mărturisit chiar el.

„E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei. Iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe”, a spus Ion Ţiriac.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: