Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, respingerea recursului în casație depus de Kedves Emeric, un fost deputat UDMR de Harghita din legislatura 2000-2004, în care este acuzat de abuz în serviciu și cumpărare de influență.
El a fost condamnat în data de 5.11.2019 la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare, în regim de detenție
„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de recurs în casaţie formulată de recurentul inculpat Kedves Emeric împotriva deciziei penale nr. 484/A din 05 noiembrie 2019, pronunțate de Curtea de Apel Târgu Mureș – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie. Obligă recurentul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 mai 2020” se arată în decizia ÎCCJ
În cursul anului 2012, Agenția Națională de Integritate – Inspecția de Integritate – a întocmit un raport de evaluare, rămas definitiv în anul 2014, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care a stabilit existența unei stări de incompatibilitate în care s-a aflat inculpatul Kedves Emeric. Acest document a fost transmis ulterior către Comisia de Disciplină din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în vederea declanșării procedurii disciplinare față de inculpatul Kedves Emeric.
În acest context, pentru a evita suportarea efectelor în plan profesional, inculpatul Kedves Emeric, în calitatea menționată mai sus, a solicitat sprijinul inculpatului Cârcu Dan Mugur (persoană care a deținut diverse funcții de conducere în cadrul Ministerului Finanțelor Publice), pentru ca acesta să-și exercite influența pe care o avea sau lăsase să creadă că o avea asupra unor funcționari din cadrul A.N.A.F. și a unor magistrați de la Înalta Curtea de Casație și Justiție. Pentru acest „ajutor” acesta din urmă a pretins și primit de la inculpatul Kedves Emeric suma de 1.000 de lei.
În cursul anului 2009, inculpatul Kedves Emeric, în calitate de șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, a emis o decizie prin care a admis contestația formulată de un om de afaceri și i-a restituit acestuia din urmă în mod ilegal suma de 431.830, 48 lei. Această sumă de bani reprezenta TVA achitată de omul de afaceri pentru achiziționarea, prin licitație publică, a unui imobil executat silit și despre care acesta susținea a fost plătită în plus față de obligațiile sale fiscale. Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 431.830,48 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, potrivit justnews.ro