Lovitură dură pentru Mazăre. Ce a decis Înalta Curte în dosarul Polaris

Lovitură dură pentru Mazăre. Ce a decis Înalta Curte în dosarul Polaris

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de Radu Mazăre în dosarul Polaris în care a fost condamnat la 9 ani și 10 de închisoare în primă instanță. El fusese arestat preventiv, în lipsă, în ianuarie 2018, după ce fugise în Madagascar.

Înalta Curte de Casație și Justiție “menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. … respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 23 iulie 2019”.

 

Instanța Supremă prelungise cu 2 luni, în 4 iunie, mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Totodată, instanţa a respins atunci o cerere a lui Mazăre de revocare a măsurii arestării preventive. În 21 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat mandatul de arestare preventivă emis în lipsă, anul trecut, pentru Radu Mazăre, acesta fiind valabil din 8 mai până în 6 iunie, potrivit romaniatv.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost dus, atunci, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru confirmarea mandatului de arestare emis anul trecut în dosarul Polaris, în care Mazăre a fost condamnat, între timp, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Era vorba despre confirmarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mazăre în acest dosar, în 10 ianuarie 2018, când îi fusese înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, în lipsă însă întrucât el plecase din ţară.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost condamnat, în mai 2019, la 9 ani şi 10 luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă. În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. El mai are o condamnare definitivă de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, pe care o ispășește la Penitenciarul Rahova, după ce a fost adus în țară.