Miliardarul rus care deține clubul britanic de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, nu și-a primit încă viza reînnoită din partea autorităților din Marea Britanie. Din această cauză, omul de afaceri nu a putut fi prezent nici la finala FA Cup de sâmbătă, câștigată de echipa sa în fața Manchester United cu scorul de 1-0, conform Daily Mail.

 

Solicitarea înaintată pentru o nouă viză nu ar fi fost respinsă, dar autoritățile britanice așteaptă mai mult decât de obicei pentru a lua o decizie, spun surse din apropierea oligarhului rus. Deocamdată, nu a fost oferită niciun fel de explicație cu privirile la întârzierile neobișnuite.

Tensiunile diplomatice sunt într-o creștere rapidă între Rusia și Marea Britanie, după ce, la începutul lunii martie, fostul agent dublu de origine rusă, colonelul Serghei Skripal, și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți într-un parc din Salisbury, Marea Britanie.

De atunci, Londra a cuzat în repetate rânduri Moscova că ar fi în spatele atacului care s-a folosit de substanța neuro-toxică Novicioc. Rusia a criticat dur această poziție, spunând că este vorba de o dorință a Marii Britanii de a ascunde adevărul și că este posibil ca serviciile secrete britanice să fi fost în spatele atacului.

Abramovici a apărut, la începutul acestui an, pe o listă compusă de Washington în care sunt numiși politicieni și oameni de afaceri din anturajul apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin.

Te-ar putea interesa și: