Evenimentul Zilei > Sport > Lovitură de teatru la Dinamo! Nicolae Badea este noul șef al clubului din „Groapă”
Lovitură de teatru la Dinamo! Nicolae Badea este noul șef al clubului din „Groapă”

Lovitură de teatru la Dinamo! Nicolae Badea este noul șef al clubului din „Groapă”

Nicolae Badea s-a implicat în ultima perioadă în activitatea celor de la Dinamo, care trec printr-o perioadă critică din punct de vedere financiar și organizatoric.

Nicolae Badea a revenit la Dinamo și este omul care decide ce se întâmpla la gruparea din Ștefan cel Mare. Fostul președinte al Consiliului de Administrație, s-a întors, pentru a salva un club care abia își mai duce zilele și care a intrat din nou în insolvență. După cum anunță prosport.ro, omul de afaceri este cel care coordonează în acest moment acțiunile din cadrul clubului. Și asta chiar dacă Nicolae Badea este acționar minoritar, pentru că deține doar 7% din acțiuni.

Care sunt indiciile că Nicolae Badea se implică la Dinamo

Pentru a-și susține ideea, sursa citată prezintă și câteva idei care arată că Badea este „omul numărul 1” la Dinamo.

– „Cel mai important detaliu dintre toate este faptul că Nicolae Badea este unicul deținător al palmaresului istoric al lui Dinamo. Vechea societate, ASC FC Dinamo (patronată tot de Badea) patronează palmaresul, culorile și stemele clubului din Ștefan cel Mare. Echipa care evoluează în Liga 1 (în care Badea e acționar minoritar) are doar drept de utilizare a brandului sub formă de împrumut. Cu alte cuvinte, Dinamo este la Nicolae Badea”.

– „Cu toate că de-a lungul anilor Badea a fost contestat de ultrași, în ultima perioadă, liderii Peluzei Cătălin Hîldan au fost în dialog permanent cu șeful de la Computerland. Aceștia l-au vizitat pe omul de afaceri cel puțin o dată pe săptămână la birourile din Fabrica de Glucoză. Scopul întâlnirilor a fost ca liderii Galeriei să primească sfaturi organizatorice, dar și juridice de la specialiștii omului de afaceri.”

Cine a ajutat clubul cu dosarul de licențiere

– „Dinamo joacă în continuare în prima ligă pentru că directorul general al celor de la FC Voluntari, Bogdan Bălănescu, le-a făcut din umbră dosarul de licențiere celor de la Dinamo. Și aici s-a implicat Nicolae Badea. Acesta l-a rugat pe Bălănescu să îi coordoneze pe cei din club pentru a avea un dosar de licențiere imaculat. Bălănescu este unul dintre copiii de suflet ai afaceristului, fiind angajat la Dinamo chiar de Badea la sfârșitul anilor 90.”

– „Stagiunea trecută, Dinamo nu a mai avut bani nici să organizeze deplasări ale echipei, iar Badea a semnat cu clubul un contract de sponsorizare prin ComputerLand, fix pe sumele necesare echipei în acel moment. Banii au fost livrați imediat, iar echipa a putut să ducă sezonul la bun sfârșit”, scrie sursa citată.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: