Lovitură de stat marca Putin? Se va ajunge la confruntări?

Lovitură de stat marca Putin? Se va ajunge la confruntări?

Situația din Armenia este explozivă. Statul Major al Forțelor Armate a cerut demisia guvernului, dar premierul Nikol Pashinyan reuză să se conormeze.

Lovitură de stat marca Putin? Statul Major al Forțelor Armate Armene și-a reafirmat apelul făcut ieri. Armata cere prim-ministrului Nikol Pashinyan și guvernului său să demisioneze.

Lovitură de stat marca Putin?

"Declarația Statului Major al Forțelor Armate din 25 februarie nu a fost ghidată de nimeni și nu a fost făcută sub presiunea nimănui. Este o convingere și o poziție clară a generalilor și ofițerilor al căror unic scop este salvarea patriei în acest moment crucial. Ne reafirmăm poziția clară. ", se arată într-o nouă declarație a armatei.

Ce ne pregătesc bancherii? Euro nu poate supraviețui fără un „stat unic”!

În replică, premierul armean Nikol Pashinyan l-a demis pe șeful Statului Major General al Forțelor Armate Armene, general colonel Onik Gasparyan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lovitură de stat marca Putin? Premieru refuză

"Astăzi am luat decizia de concediere a șefului Statului Major General și a primului său adjunct. Ministrul apărării pregătește deja o decizie corespunzătoare privind numirea unui nou șef al Statului Major General și a adjuncților săi", a declarat prim-ministrul armean în timpul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

Pashinyan fairmă că cererea Statului Major General privind demisia sa este o încercare de lovitură de stat. "Consider declarația Statului Major General ca o încercare militară de lovitură de stat. Îi invit pe toți susținătorii noștri în Piața Republicii chiar acum. Mă voi adresa publicului într=o intervenție video în viitorul apropiat", a anunțat șeful executivului armean, potrivit Agenției Tass..

Erdogan a pus ochii pe Moldova? Acțiunile care arată intențiile venite din Turcia

Situația din mica republică ex-sovietică este extrem de încordată după înrângerea suferită recent în războiul din Nagornio-Karabakh. Putin, care a intermediat acordul de pace, a declarat că Pashinyan a refuzat în primele zile de conflict un acord mult mai avantajos, deși știa că situația forțelor armate armene este foarte grea. Imediat după armistițiul care a impus armenilor evacuarea unei părți importante a teritoriilor cucerite în urma conflictului cu Azerbaidjanul din anii 90, în Armenia au avut loc ample demonstrații împotriva guvernului, considerat vinovat pentru înfrângere.

 

Româncă, acuzată de rasism în Marea Britanie. Își poate pierde postul