Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ pentru Carmen ADAMESCU. Celebrul hotel REX din Mamaia, pus sub SECHESTRU
LOVITURĂ pentru Carmen ADAMESCU. Celebrul hotel REX din Mamaia, pus sub SECHESTRU

LOVITURĂ pentru Carmen ADAMESCU. Celebrul hotel REX din Mamaia, pus sub SECHESTRU

Lovitură grea pentru fosta soție a lui Adamescu. Polițiștii au decis punerea sub sechestru asigurător a celebrului hotel Rex din Mamaia, aflat în proprietatea femeii de afaceri.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Adamescu se află în arest la domiciliu, într-o locuință cu șase camere.

„Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au aplicat sechestrul asigurator asupra a 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală și delapidare. 

La data de 17 octombrie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice –  Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicarea un sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de patru societăţi comerciale.

De asemenea, a fost pusă în aplicare poprirea sumelor existente într-un cont bancar deschis de una dintre firme, până la concurenţa, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor menţionate anterior, care pot servi la garantarea reparării pagubei produsă, a executării pedepsei amenzii ori a cheltuielilor judiciare. 

Măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Astfel, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestrul asigurator asupra a 16 bunuri imobile (inclusiv un hotel situat în staţiunea Mamaia), în valoare totală de 41.453.458 de lei.

Reamintim că, la data de 10 octombrie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.”, se arată în comunicat.