Evenimentul Zilei > Monden > Louis Vuitton lansează viziera transparentă de lux. Cât costă şi când o puteţi procura. FOTO
Louis Vuitton lansează viziera transparentă de lux. Cât costă şi când o puteţi procura. FOTO

Louis Vuitton lansează viziera transparentă de lux. Cât costă şi când o puteţi procura. FOTO

Pe 30 octombrie, casa de modă Louis Vuitton va lansa LV Shield, o vizieră de protecție. Se va găsi în magazinele din întreaga lume.

Viziera transparentă cu monogramă va putea fi achiziţionată la preţul de  aproximativ 800 de euro, deşi oficial nu s-a spus nimic.

Măștile au evoluat dramatic de-a lungul pandemiei. Au început ca un element utilitar necesar dar, pe măsură ce au devenit parte a vieții noastre de zi cu zi, brandurile de modă au început să caute soluţii pentru acoperirea feței. Iar Louis Vuitton asta a făcut, a anunțat săptămâna aceasta că își va lansa propriile – scuturi faciale – de înaltă ţinută.

Este cea mai luxoasă versiune care s-a văzut până în prezent, deși mărci precum Joe Doucet au făcut titluri prin laansarea vizierelor pentru față „couture”.

Stilul Vuitton include o curea din piele, monogramată (foto) care se pune în jurul capului  și este, de asemenea, finisată cu detalii precum știfturi aurii, care sunt gravate tot cu sigla firmei. Viziera trece de la lumină la întuneric în funcție de luminozitatea zilei. De asemenea, funcționează dublu, deoarece poate fi purtată ca un cozoroc.

Imaginea poate conține Îmbrăcăminte Îmbrăcăminte pentru om Cască Mânecă încălțăminte și încălțăminte

Casa franceză şi-a imaginat o mască de protecţie LV Shield pentru cele şi cei care caută o alternativă de lux la masca sanitară din farmacie.  Într-un comunicat transmis de Louis Vuitton, casa descrie LV Shield drept un un accesoriu care atrage privirea, stilată şi protectoare.

Și cu siguranță nu va fi ieftină. O pălărie clasică de la Vuitton costă undeva în jur de 700 de dolari și ochelarii de soare în jur de 800 de dolari ,  scutul facial  va costa cam 800 de euro.

La începutul acestui an, casa franceză de modă și-a adaptat multe dintre atelierele sale în toată Franța pentru a produce măști de față non-chirurgicale și halate de spital pentru lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie, donând sute de mii de aceste articole în acest proces.

În orice caz, această vizieră este cu siguranță mai eficientă decât măștile pline de farmec purtate recent de Tilda Swinton la Veneția sau Lady Gaga la VMA .

Poate că cel mai bine este să considerăm LV Shield  fie ca pe o necesitate, fie lux pur sau un accesoriu  de modă (sperăm) efemer… Este, însă, și o dovadă că  moda s-a adaptat la pandemie şi că istoria nu va uita să menţioneze aceste vremuri ciudate…. notează vogue.