Evenimentul Zilei > Actualitate > Loteria vaccinaților. Statul român bagă 15 milioane de lei într-o tombolă. Ce se poate câștiga și când are loc prima extragere
Loteria vaccinaților. Statul român bagă 15 milioane de lei într-o tombolă. Ce se poate câștiga și când are loc prima extragere

Loteria vaccinaților. Statul român bagă 15 milioane de lei într-o tombolă. Ce se poate câștiga și când are loc prima extragere

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020.

Potrivit proiectului, statul va acorda 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 cu schema completă (n.r. – două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson), anunță știrileprotv.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede organizarea unei loterii de vaccinare. La tombolă se vor putea înscrie cetăţenii români care sunt imunizați cu schemă completă.

Prima extragere va avea loc în luna octombrie, potrivit unui proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020, aflat în prezent la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Pentru acest an, fondul de premiere aferent loteriei de vaccinare e de 15 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Economiei.

Modul de organizare a loteriei de vaccinare şi procedura de acordare a premiilor în bani vor fi detaliate într-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Economiei, emis în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: