Evenimentul Zilei > Actualitate > Loredana Groza, mesaj emoționant la moartea lui Ion Caramitru: „Adio, maestre!”
Loredana Groza, mesaj emoționant la moartea lui Ion Caramitru: „Adio, maestre!”

Loredana Groza, mesaj emoționant la moartea lui Ion Caramitru: „Adio, maestre!”

Loredana Groza a transmis un mesaj emoționant cu ocazia decesului marelui actor Ion Caramitru, cu care a colaborat la una dintre cele mai de succes melodii ale sale.

Loredana Groza și Ion Caramitru au colaborat pentru piesa „Bună seara, Iubito!”, cu care artista a înregistrat primul ei succes de public. Ea a postat pe Facebook versurile cunoscutului cântec, care datează din 1988, compus de Adrian Enescu, pe textul lui Lucian Avramescu.

„Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer, Să-mi aduci continente de palid mister… Adio, maestre Ion Caramitru!”, a scris Loredana în mesajul cu care și-a luat adio de la Ion Caramitru.

Marele Ion Caramitru, în vârstă de 79 de ani, a murit, duminică după amiază, la Spitalul Elias unde se afla internat de aproape o lună. Cauza acestui deces neașteptat a fost o infecție cu un stafilococ, după cum au anunțat surse din conducerea spitalului.

Medicul Mugur Ardelean, managerul Spitalului Elias a anunțat decesul marelui actor, într-o declarație publică.

„După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

A căzut o emblemă a teatrului românesc

La scurtă vreme după anunțul decesului, un alt mare actor, Victor Rebengiuc, prieten cu Ion Caramitru, a comentat moartea acestuia. El a arătat că este vorba despre o pierdere uriașă pentru teatrul românesc.

„Este o mare pierdere pentru teatrul românesc. Am fost prieteni din anii 60, de când era student, iar eu devenisem actor. Este o pierdere uriașă pentru teatrul românesc. O emblemă care a picat în acest moment și nu mai poate fi înlocuită”, a afirmat actorul Victor Rebengiuc, pentru Digi 24.

Pe scurt despre Ion Caramitru

Ion Caramitru s-a născut pe 9 martie 1942, în București și a decedat pe 5 septembrie 2021. A fost unul dintre cei mai importanți actori de teatru și de film, regizor, dar și politician. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul Victor Ciorbea.

A fost căsătorit cu actrița Micaela Caracaș și a avut trei băieți: Ștefan, Andrei și Matei Caramitru. A fost președinte al UNITER din 1990, iar începând cu anul 2005 a fost directorul Teatrului Național din București.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: