Evenimentul Zilei > Monden > Longevitate uimitoare pentru un cuplu din SUA. A ajuns la 86 de ani de căsnicie deși a pornit cu stângul în relația lor
Longevitate uimitoare pentru un cuplu din SUA. A ajuns la 86 de ani de căsnicie deși a pornit cu stângul în relația lor

Longevitate uimitoare pentru un cuplu din SUA. A ajuns la 86 de ani de căsnicie deși a pornit cu stângul în relația lor

Un cuplu din America a sărbătorit, recent, 86 de ani de căsnicie, iar anul trecut, cei doi au fost premiații de Congresul SUA pentru performanța lor.

Ralph şi Dorothy Kohler dețin un record mondial, pentru că la data de 16 septembrie au sărbătorit 86 de ani de căsnicie. O performanță în adevăratul sens al cuvântului pentru cei doi soți, din California, care și-au unit destinele în anul 1935, în Nebraska. La acea vreme, el împlinise vârsta de 18 ani, iar ea avea 17 ani. Acum, el are 104 ani, ea are 103 ani.

Au fost premiați anul trecut pentru căsnicia longevivă. Inițial, în 1935, autoritățile nu au vrut să oficieze unirea cuplului

Congresul Statelor Unite le-a recunoscut performanţa uimitoare şi le-a acordat anul trecut şi un premiu pentru întreaga perioadă pe care cei doi americani au petrecut-o împreună.

În primp fază, căsătoria le-a fost refuzată de către autoritităţile americane, care le-au explicat celor doi îndrăgostiți că trebuie să mai aștepte, pentru că sunt prea tineri. Au schimbat sediul de stare civilă şi au reuşit până la urmă să se căsătorească.

Cei doi soți au devenit dansatori profesionşti dintr-o întâmplare.

„Am mers împreună la un local într-o sâmbătă. Era închis, dar ea (n.r. soţia) a aranjat să mergem din nou. Am mers acolo constant în următorii opt ani”, a spus Ralph Kohler, soţ.

Au practicat dansul de performanță. Au nepoți, strănepoți și stră-strănepoți

Dansul i-a purtat pe la diverse competiţii naţionale şi au câştigat şi numeroase premii. Fiul lor a devenit la rândul lui un împătimit al tirului cu puşca, un alt sport la care cei doi au excelat. În 1952, el a participat la o competiţie alături de părinţi. Singurul moment din istorie când trei membrii ai aceleiaşi familii au participat la o competiţie de tir cu puşca.

Așa că membrii Congresului Statelor Unite ale Americii (SUA) au hotărât anul trecut să-i răsplătească pe Ralph și Dorothy Kohler pentru longevitate. Și le-au oferit un premiu pentru această performanță unică. Cuplul are copii, nepoți, strănepoți și chiar stră-stră-nepoți

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: