Evenimentul Zilei > Actualitate > Locurile SECRETE pe care nu le vei găsi pe Google Earth. Regiuni ÎNTREGI au fost scoase de pe HARTĂ | GALERIE FOTO
Locurile SECRETE pe care nu le vei găsi pe Google Earth. Regiuni ÎNTREGI au fost scoase de pe HARTĂ | GALERIE FOTO

Locurile SECRETE pe care nu le vei găsi pe Google Earth. Regiuni ÎNTREGI au fost scoase de pe HARTĂ | GALERIE FOTO

De la escaladarea Alpilor, la o plimbare pe Marele Zid Chinezesc, Google Earth se mândreşte cu faptul că pune întreaga lume la picioarele tale. Însă chiar şi Google fereşte de ochii lumii câteva locuri.

Aceste regiuni, despre care adepţii teoriilor conspiraţioniste susţin că sunt locuri secrete unde se fac teste ale OZN-urilor, sunt de cele mai multe ori pixelate, sau char şterse complet de pe hartă.

Într-o cercetare mai amănunţită, news.com.au a realizat o listă cu astfel de regiuni clasificate, lăsând utilizatorii uimiţi de dispariţia lor.

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), program de cercetare asupra frecvenţelor aurorale active desfăşurat pe teritoriul Statelor Unite, aflat la graniţa dintre Washington şi Oregon a dispărut de pe hartă. În 2014, locul a fost închis, iar oamenii au crezut pentru o lungă perioadă de timp acest program a fost destinat controlului vremii, ba chiar că a fost folosit pentru testarea de OZN-uri.

Oraşul secret din Rusia, din tundra siberiană, a fost şters de pe hartă de Google fără ca cineva sa cunoască motivul.

Închisoarea Portlaoise din Irlanda este una de de maximă siguranţă unde sunt ţinuţi cei mai de temut criminali din ţară. Deşi apare pe hartă, la o privire mai atentă, se poate observa că nuanţele din jurul clădirii nu se potrivesc. Un motiv ar fi acela să nu ofere indicia despre locurile din jurul închisorii pentru a plănui o evadare.

Un alt loc care a fost şters de Google este o parte a Insulelor Feroe, din Danemraca, dar şi o  bază militară situată pe insula Vagar. Pe aceste insule locuiesc 50.000, însă nimeni nu ştie de ce acestea au fost blurate. news.com.au susţine că ar putea fi vorba desăpre pescuitul illegal.

De pe harta Ungariei a dispărut o rafinărie de ulei. Imaginea clădirii a fost ştearsă cu totul de pe imaginile de satelit.

Kangtega este un munte din Himalaya, Nepal, însă a fost şters de pe Google Maps, fără niciun motiv. Unii au sugerat că, în acest caz, ar pute fi vorba despre o eroare.