Evenimentul Zilei > Social > Locuitorii din Marghita au vrut să-l spânzure pe violatorul unei fetițe în piața publică | Memoria EVZ
Locuitorii din Marghita au vrut să-l spânzure pe violatorul unei fetițe în piața publică | Memoria EVZ

Locuitorii din Marghita au vrut să-l spânzure pe violatorul unei fetițe în piața publică | Memoria EVZ

După ce Suzana, o fetiță de zece anișori din Marghita, județul Bihor, a fost violată și omorâtă, locuitorii orașului au declarat că doresc linșarea publică a asasinului.

 Culmea este că părinții monstrului erau chiar nașii micuței! Reporterii EVZ au aflat că Toth Laszlo, de 23 de ani, după ce a batjocorit fetița în fel și chip, a spânzurat- o de un copac. La înmormântarea care a avut loc pe 14 iulie 1993 și la care a participat tot orașul, s-a strigat: „Moarte pentru moarte!”, și s-a cerut explicit spâzurarea criminalului în piața publică.

INFO

Ion Cristoiu și reporterii „Bulinei roșii” au inițiat un demers, în 1993, prin care se cerea reintroducerea pedepsei cu moartea pentru violatorii sadici și criminalii în serie. S-au strâns atunci câteva sute de mii de adeziuni în favoarea unei astfel de legi, dar guvernanții și legiuitorii de pe atunci nici măcar n-au luat în discuție acest proiect cetățenesc.

CV

Autorul articolului a fost Sergiu Toader, reporter în cadrul secției „Investigații”. Ulterior, Sergiu a devenit producătorul Știrilor PRO TV și chiar director general al postului. Tot el a fost cel care a condus Realitatea TV în perioada de glorie a acestei televiziuni. În prezent s-a stabilit în Noua Zeelandă

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: