Editura Evenimentul si Capital

LIVIU DRAGNEA VA FI JUDECAT DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Şeful PSD este ACUZAT de instigare la ABUZ ÎN SERVICIU: "Sunt declaraţii MINCINOASE la dosar" | UPDATE

Liviu Dragnea, la Înalta Curte FOTO: Razvan Valcaneantu
Autor: | | 11 Comentarii | 2938 Vizualizari

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă, astăzi, primul termen pe fond al dosarului în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman, deşi cele două nu veneau efectiv la muncă. Liviu Dragnea a ajuns la Instanța Supremă și a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Liderul PSD a stat la Instanța Supremă 30 de minute, iar la ieșire a declarat că nu vrea să fie judecat în procedură simplificată. ”Vreau să aduc și eu martori. Unele declarații sunt mincinoase. Una dintre doamnele care a făcut declarații în acest dosar a mai fost condamnată pentru luare de mită”, a spus Dragnea, care a răspuns și întrebărilor legate de ordonanța de urgență privind grațierea, spunând că nu a fost făcută special pentru el: ”Ce ordonanță să mă ajute?” Un nou termen în acest proces a fost stabilit pentru 14 februarie, întrucât inculpații au venit nepregătiți.

Liviu Dragnea este acuzat de fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman și a fost trimis în judecată pe 15 iulie 2016.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu, dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Acuzele DNA

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD, ar fi dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale Adriana Botorogeanu și Anisa-Niculina Stoica, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

”Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente”, se arată în rechizitoriul DNA.

Un prejudiciu de 108.612 lei

Mai ceva ca un film erotic! Nicolae si Elena Ceausescu au facut dragoste cu MARTORI! Au povestit exact cum s-a intamplat!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI