Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea s-a supărat pe limba română. Cacofonia cu care își promovează partidul
Liviu Dragnea s-a supărat pe limba română. Cacofonia cu care își promovează partidul

Liviu Dragnea s-a supărat pe limba română. Cacofonia cu care își promovează partidul

Liviu Dragnea își promovează noul partid, Alianța pentru Patrie, printr-un slogan care conține o cacofonie. Fostul lider al PSD face apel la români să semneze o petiție pe care o promovează partidul său.

„Să le arătăm că poporul român nu pleacă capul (sic!) și nu tace” este mesajul cu care Liviu Dragnea își promovează noul partid, în contextul actualei crize politice.

E greu de spus dacă această cacofonie a fost scăpată dintr-o eroare sau a fost lăsată intenționat în sloganul Alianței pentru Patrie. Aceasta mizând pe faptul că potențialii susținători ai partidului vor fi mai puțin interesați de regulile gramaticale și vor fi mai cutremurați de mesajul pe care îl transmite.

Fostul președinte al PSD a promovat, într-o postare pe Facebook, o petiție inițiată de Alianța pentru Patrie, menită să ducă la „salvarea României”. Doar că în petiție nu se precizează de cine vrea Liviu Dragnea și partidul pe care îl promovează să salveze România și nici în ce fel.

Liviu Dragnea îi îndeamnă pe români doar să semneze și să distribuie pe Facebook această petiție.

„Dragi români, dragi patrioţi, Vă chem să semnaţi şi să distribuiţi petiţia Alianţei Pentru Patrie, care poate fi ultima noastră şansă de a ne salva vieţile în aceste vremuri cumplite”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea, mesaj demn de Cațavencu

Fostul preşedinte al PSD face apel la „patrioți” cu un mesaj în care amintește că „ţara zace în deznădejde şi sărăcie, în boală, în disperare”.

„Ne mor părinţii şi copiii din cauza incompetenţei criminale a celor ce ne conduc. Dar interesele lor nu pot fi mai presus decât ale românilor! Trebuie să îi oprim acum şi să le arătăm că acest popor nu pleacă capul şi nu tace! Împreună, pentru patrie şi pentru viitorul nostru, al tuturor, vom pune capăt acestei nenorociri!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Alianța pentru Patrie, noul partid pe care îl promovează Liviu Dragnea a fost înființat de patru persoane, între care și Codrin Ștefănescu. Fost secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu este un apropiat al lui Liviu Dragnea, omul care l-a susținut în permanență, cât a stat la pușcărie.

Pe 19 septembrie, Liviu Dragnea anunţa că au fost puse bazele unui nou partid politic, denumit Alianţa pentru Patrie. El a spus că principalul obiectiv al noii formațiuni este „bunăstarea românilor”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.