Editura Evenimentul si Capital

Dragnea, vizat de un PLAN DE LICHIDARE FIZICĂ. Dezvăluiri despre CEI 4 ASASINI, dar și despre CREIERELE DIN SPATELE CONDAMNĂRII sale. Atacuri și mesaje în premieră

Autor: | | 24 Comentarii | 15245 Vizualizari

Președintele PSD, Liviu Dragnea a lansat marți seara, la Antena 3, declarații incendiare în legătură cu evenimentele care au avut loc în ultima perioadă și a vorbit despre implicarea Statului Paralel. Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre un atentat care l-a vizat. De asemenea, liderul PSD a mai declarat că nu o schimbă pe Viorica Dăncilă și nici nu o va exclude din partid pe Ecaterina Andronescu, după ce aceasta i-a cerut să facă un pas în spate.

TRANSCRIPTUL EMISIUNII DE LA ANTENA 3

'A. Stoicescu: Bună seara, doamnelor și domnilor! Mă bucur să fim împreună și în această seară. Un interviu cu totul și cu totul excepțional, într-un moment excepțional. Mulțumesc foarte mult, domnule președinte Liviu Dragnea pentru prezență! Omul momentului, omul care are toate răspunsurile.

L. Dragnea: Nu există om care să aibă toate răspunsurile. Bună seara și mulțumesc pentru invitație!

A. Stoicescu: M-am uitat de curiozitate, ultimul interviu pe care l-am făcut cu dumneavoastră a fost pe 3 decembrie, într-o sâmbătă, înainte de alegeri, alegerile pe care le-ați câștigat cu cel mai mare scor din istoria PSD.

L. Dragnea: Cel mai mare scor pe care l-a avut vreun partid, de la Revoluție încoace.

A. Stoicescu: Vreun partid, dar și PSD.

L. Dragnea: Da.

A. Stoicescu: De la acel moment și până astăzi, ce s-a întâmplat de ați ajuns acum omul negru al momentului, omul care este atacat de afară și din interior, din toate părțile, vinovatul de serviciu?

L. Dragnea: Păi, s-au întâmplat lucruri bune și mult prea bune pentru România și aici sunt câteva cauze, din punctul meu de vedere. S-o luăm în interior! Un grup de companii mari, un grup, nu toate companiile mari, care au vrut și au și procedat în sensul ăsta, ca să aibă activități în România, dar să nu verse la bugetul de stat, să nu plătească la bugetul de stat toate taxele și impozitele, așa cum plătește orice firmă românească. Este așa-zisa externalizare a profitului, prin tot felul de mecanisme.

A. Stoicescu: Le puteți numi aceste companii? La un moment dat, unul dintre premierii PSD vorbea despre bănci.

L. Dragnea: Este vorba de unele multinaționale, este vorba de unele bănci, dau doar un exemplu, sunt o mulțime de proceduri pe care le-au folosit și încă le mai folosesc puțin.

A. Stoicescu: Legal?

L. Dragnea: Nu. Mă rog, e discutabil aici. Adică, nu știu, să zicem că fabric ceva aici sau produc ceva aici, în România, și eu import de la firma mamă un produs cu o valoare neverosimil de mare, adică mult mai mare decât valoarea de piață, și sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă crește. Consultanțe, sume uriașe, mă rog, firme de recuperare a datoriilor, vânzarea unor credite neperformante la valori extrem de mici, tot către niște pui ai acestor companii, care după aia se valorifică la niște sume foarte mari, dar se diminuează profitul într-o parte și se crește profitul în altă parte, în afara țării.

A. Stoicescu: Deci mecanisme, spuneam, legale, dar care au ca efect diminuarea taxelor pe care le plătesc aici.

L. Dragnea: Bun. Eu în continuare spun că nu cred că-s legale. Nu cred că-s legale.

A. Stoicescu: De aia vă întreb, ca să înțeleg.

L. Dragnea: Nu, eu nu cred că-s legale și cred că instituțiile statului, mai încet la început, mai binișor acum, au început să prindă curaj și să investigheze astfel de practici. O altă componentă este componenta politică. Și haideți să îl luăm pe Klaus Werner Iohannis! Că el e omul momentului, președintele românilor, biciclistul numărul 1 al României și așa mai departe. Vine anul 2019. Dacă anul trecut spuneau: 'Nu or să mărească nici pensiile, nici salariile, nu or să aibă venituri la buget, programul economic este o minciună'... Tot el folosea: 'E o magie economică', ceva de genul ăsta, 'Nu or să adopte măsuri de relaxare fiscală, nu or să aibă bani de pensii, nu or să aibă bani de salarii, transferul contribuțiilor o să producă micșorări de salarii, o să producă tulburări la companii' și s-a dovedit că am avut o creștere economică foarte mare, anul trecut, 6,9%. Anul ăsta va fi iar o creștere foarte mare, ne-am încadrat în deficitul de 3%, sub 3%, am pus 2% din PIB la Apărare, și au fost alocați banii, și au fost făcute și achiziții majore pentru industria de apărare, pensiile au crescut, salariile au crescut, inclusiv salariile de la Administrația Prezidențială au crescut, că tot țipa că nu-i ajung banii.

A. Stoicescu: Dar le tăiați bugetul, Guvernul le taie.

L. Dragnea: Dacă vreți, discutăm și despre asta.

A. Stoicescu: Vreau, vreau, vreau!

L. Dragnea: A venit anul 2018, s-au mărit din nou pensiile, pentru că am adoptat în programul de guvernare creșterea punctului de pensie, 1.100 anul ăsta, la anul va fi 1.265, pensiile vor crește și mai mult. Și atunci ce va spune Iohannis în anul prezidențial 2019? Mai ales că, de la 1 ianuarie, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene și s-a decis, așa cum era normal, că primul ministru gestionează aceste lucruri. Asta înseamnă că 6 luni de zile doamna prim-ministru Dăncilă va relaționa în mod firesc cu toți șefii de Guverne din UE, pentru că sunt dosare importante.

A. Stoicescu: Esențiale. Bugetul, Brexitul, sunt dosare esențiale pe Președinția noastră.

L. Dragnea: Sunt multe, sunt foarte multe.

A. Stoicescu: Dar ca să înțeleg...

L. Dragnea: Stați să termin! Că n-am terminat.

A. Stoicescu: Vă rog!

L. Dragnea: Și acum, el zice: 'Domnule, - și nu numai el, și cei din jurul lui, brațele înarmate... Deci eu în 2019 ce o să spun: 'Alegeți-mă încă o dată, pentru că n-am făcut nimic, ba dimpotrivă, am făcut rău. Adică am incitat la violențe, am blocat Guvernul, am blocat Parlamentul, am cerut procurorilor să facă anchete, am pus presiune pe Curtea Constituțională, am pus presiune pe judecători, am pus presiune pe CSM. Alegeți-mă ca să vă dau ce? Încă 5 ani de zile de scandal, blocaje'. Și de cealaltă parte ce va fi, pe partea noastră, adică alternativa? Păi, salarii mai mari, pensii mai mari, firmele care au început să producă mai mult, fermierii care sunt din ce în ce mai mulțumiți. Apropo, anul ăsta o să avem iar o producție istorică, un record istoric la cereale.

A. Stoicescu: Dar nu vă las să treceți peste asta. Pe partea cealaltă trebuie să fie un om. Veți fi dumneavoastră acel om, adică candidatul PSD, candidatul Coaliției?

L. Dragnea: Nu știu.

A. Stoicescu: Că ați ajuns la asta. Nu vor mai fi alegerile din 2016, când ați spus: 'Nu dau nume, dau program'.

L. Dragnea: Știu, dar nu-s alegeri mâine. Nu știu, poate da, poate nu. Dar domnul Iohannis zice: 'Domnule, în primul rând trebuie să-mi elimin potențialii contracandidați'. Eu am câștigat, partidul sub conducerea mea a câștigat alegerile din 2016, nedându-ne nimeni șanse în începutul anului 2016 că vom avea un asemenea scor. Și, dacă a putut s-o facă atunci, și cu condamnări, și cu trimis în judecată, de ce n-ar putea să o facă și în 2019? Și atunci țintă pe mine, că eu conduc partidul, eu am prezentat programul de guvernare, mă rog, cel mai principal, toți colegii mei erau la dumneavoastră în studiouri și absolut toți colegii mei care veneau știți că veneau cu acele planșe și-l prezentau. Nu erau minciuni și se dovedește că nu-s minciuni. Rezultatele au apărut și apar în continuare și vor apărea și în 2019. Vom adopta în acest an, în această sesiune, maxim până în 2 octombrie, noua Lege a pensiilor, care schimbă total în bine și definitiv situația pensionarilor din România. Și vorbim de milioane de pensionari astăzi și pensionari care vor tot veni. Și atunci ideea ar fi așa: domnule, omul ăsta trebuie ori omorât fizic, ori băgat la pușcărie, ori demonizat. Păi, l-ați văzut pe Mălin Bot, eu eram pe tunul cu apă al Jandarmeriei, îmbrăcat în jandarm! Poate la unii prinde minciuna asta și alte minciuni, articole comandate în presa străină.

A. Stoicescu: Le luăm pe rând imediat, vă las să vă terminați ideea.

L. Dragnea: Dar ce nu s-a spus despre mine? Orice, despre mine, despre familia mea, despre copiii mei, orice. Au ajuns, la un moment dat, nu mai țin minte, cred că anul trecut era, luaseră o domnișoară care era dezbrăcată și au umplut net-ul cu poze că e fiica mea. Nu avea nicio legătură cu fiica mea. Fata mea e o fată cuminte, decentă, discretă. Aaa, statul paralel... Acest...

A. Stoicescu: Deci parte din multinaționale... și o să vreau să-mi explicați cum fac ele să vă demonizeze... Klaus Iohannis...

L. Dragnea: Finanțează!

A. Stoicescu: Ce finanțează? Aveți dovezi că ele finanțează?

L. Dragnea: Finanțează 'Rezist', finanțează aceste mișcări, îndeamnă proprii angajați să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înțeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mișcarea asta. A fost foarte tare, acum s-au mai potolit. Klaus Iohannis, care vrea al doilea mandat cu... ardoare e un cuvânt moale. Este singurul obiectiv al lui pentru protecție personală, pentru că are de dat socoteală la foarte multe lucruri, plecând de la casele luate prin fals și faptul că nu vrea să dea banii statului român, până la alte lucruri pe care le-a făcut în această perioadă.

A. Stoicescu: L-am tot întrebat pe Teodorovici, pe toată lumea, când îi dați hârtia de impunere, că el zice că nu am unde să mă duc să duc banii, aș duce banii... Nu spune nimic despre asta, presupun.

L. Dragnea: El ne ia pe toți de proști! Au început să se investigheze lucrurile acum, pentru că, cu niște șmecherii pe acolo, prin zonă, dintr-o dată casa e a nimănui! Dar este un proces, Ministerul de Finanțe se duce în proces ca reprezentant al statului român și sperăm ca totuși justiția să funcționeze.

A. Stoicescu: Să o luăm pe rând... Dacă aceste companii, și de aceea v-am întrebat dacă aveți dovezi, care finanțează astfel de lucruri, dovezile trebuie prezentate. Mi-ați spus că sunt dovezi. Dincolo de acele mitinguri de anul trecut, în care unii reprezentanți ai companiilor erau chiar în stradă, acolo nu existau dubii, dumneavoastră ați vorbit de mai mult decât atât. De interese economice, oameni care plătesc...

L. Dragnea: Eu zic să avem un interviu corect, nu pentru copii. Companiile n-au ideologii politice, au interese economice. Până aici totul e în regulă! În momentul în care aceste interese economice lovesc interesele statului român, nu putem să nu intervenim. Dacă până acum nu s-a intervenit, nu au intervenit cei de dinainte, e treaba lor. Eu nu sunt de acord! Eu vreau, și nu voi înceta această luptă, cât o să fiu în această poziție, cât o să fiu viu și liber, și anume: ca românii să fie beneficiarii principali, beneficiarii finali ai bogățiilor pe care le are această țară. Pentru că nu e în regulă! Asta este naționalism? Nu! Românism? Poate! Dar eu cred că este o chestiune fundamentală: orice om care are o poziție în statul român ar trebui să gândească în acest fel. În acest fel! Și asta deranjează, pentru că este vorba de interese de miliarde de euro.

A. Stoicescu: Îmi puteți da o companie pentru care instituțiile statului român deja au început să facă mișcări pentru a opri asta... lucruri ilegale...

L. Dragnea: Nu pot să dau eu nume de companii, dar știu că s-au început investigații, repet, la început mai timid. Se pare că și instituțiile statului român au început să prindă cât de cât curaj. Și în instituții mai sunt funcționari care trag frâna, din diverse motive. Ori sunt acoperiți, ori au alte interese, ori de frică... De-aia lucrurile nu merg foarte foarte repede, dar, cum să spun, adevărul e ca apa, când începe să curgă nu o mai oprești și se duce... ajunge la capăt.

A. Stoicescu: De două ori mi-ați spus până acum că se dorește să fiți omorât, prima dată, a doua oară, dacă rămâneți viu sau liber... există variantele...

L. Dragnea: Ori aia, ori aia, ori aia, ori toate la un loc. De ce? Pentru că, dacă eu, să zicem, acum plec din studio și nu mai sunt! Mă evapor...

A. Stoicescu: Vă amenință cu moartea? Aveți informații că s-ar pune la cale asasinarea?

L. Dragnea: Am avut anul trecut o tentativă. În aprilie.

A. Stoicescu: Povestiți-mi!

L. Dragnea: Nu vreau să povestesc!

A. Stoicescu: Dați-ne măcar o informație!

L. Dragnea: Au venit patru străini în România, au fost cazați la Athénée Palace, din ceea ce mi s-a spus, și au stat trei săptămâni aici... Mă rog, am scăpat... Dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau să-mi iau pază.

A. Stoicescu: Au ajuns în preajma dumneavoastră?

L. Dragnea: Da!

A. Stoicescu: Umblau la mașină? Adică planul care era? Stați puțin, nu suntem într-un stat mafiot!

L. Dragnea: Ba da! Suntem într-un stat parțial mafiot. Statul paralel este o mafie! Este o mafie!

A. Stoicescu: O să vreau să îmi explicați cine e statul paralel, dar mă întorc... Deci patru cetățeni străini vin... Există un dosar, se cercetează asta?

L. Dragnea: Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu! Și nu că nu mă interesează, dar...

A. Stoicescu: Cine îi plătise? Ați aflat?

L. Dragnea: Da, dar nu pot să spun asta!

A. Stoicescu: Om politic sau stat paralel?

L. Dragnea: Un om foarte celebru în lume.

A. Stoicescu: Soros? Vă gândiți la el?

L. Dragnea: Nu, nu mă gândesc la el, el se gândește la mine.

A. Stoicescu: El se gândea la dumneavoastră?

L. Dragnea: Nu știu dacă aici era asta... treaba asta. Haideți să mergem mai departe, să nu rămânem blocați aici...

A. Stoicescu: Nu pot! O să închidem subiectul cu o informație extrem de gravă, adică s-a încercat asasinarea numărului trei în statul român, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al celui mai important partid, îmi spuneţi că autorităţile statului au... Si văd că aţi scăpat, slavă Domnului! dar este extrem de grav. Doi, îmi vorbiți despre brațe înarmate, apoi menționați statul paralel... Aveam în minte să vă întreb cine este statul paralel? Dacă au plecat Kovesi şi Coldea pe care i-am binom de nenumărate ori în această emisiune, vă întreb cine e azi statul paralel?

L. Dragnea: Eu nu mă las păcălit ca dumneavoastră! Statul paralel nu însemna Coldea și Kovesi, statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituții, unii sunt din conducerea SRI...

A. Stoicescu: Actuală?

L. Dragnea: Actuală. Unii din conducerea... nu, acolo nu mai sunt, la SIE.

A. Stoicescu: De acolo a plecat ultimul general care conducea SIE.

L. Dragnea: Da. Din conducerea SPP, în frunte cu Pahonțu, din parchete, din instanțe, din alte servicii secrete.

A. Stoicescu: Din afara țării?

L. Dragnea: Nu, nu, nu.

A. Stoicescu: Din interiorul țării?

L. Dragnea: Vorbim din interior.

A. Stoicescu: Ați zis SRI, SIE, SPP, mai avem STS, mai avem DIPI, DIA.

L. Dragnea: La DIPI nu cred că mai sunt, erau, era un pilon important, probabil că și la Direcția de Informații a Armatei. Probabil.

A. Stoicescu: De asta v-am și întrebat.

L. Dragnea: Și toți acești oameni, mă rog, toată această structură, au pus deasupra lor și în fața lor pe șeful statului. Era Băsescu, acum este Iohannis. El are impresia că conduce această mafie. Nu o conduce, această mafie îl folosește, dar și el a început să dea ordine mult mai dure și mult mai aplicate acestei mafii și cere să se îndeplinească aceste ordine, aceste dorințe.

A. Stoicescu: La SRI vă referiți la Eduard Hellvig sau la partea...

L. Dragnea: Nu știu dacă Eduard Helvig, dar, din păcate - și spun din păcate pentru mine, pentru că e un om la care am ținut foarte mult, am fost...

A. Stoicescu: Un prieten foarte drag, spuneați.

L. Dragnea: ...foarte buni prieteni, nu știu dacă este implicat sau nu, dar cu certitudine nu îi stăpânește pe cei care au fost în statul paralel și care sunt în continuare activi în SRI. Deci de-asta nu știu dacă este implicat sau nu, dar vina nu este mai mică. Asta este ce vreau să spun despre Eduard Hellvig. Sunt companii protejate. Vă dau un exemplu! Știați că Ministerul Comunicațiilor - și există un act normativ, nu mai știu, HG sau Ordonanță - este obligat ca la orice achiziţie importantă să aibă avizul SRI-ului? De ce, Doamne iartă-mă, se întâmplă asta?

A. Stoicescu: Dar nu scrie în lege, deci e obligat prin vreun protocol, prin ce e obligat?

L. Dragnea: Cred că printr-un HG. Nu mai ţin minte exact. I-am spus premierului Dăncilă aseară şi am rugat-o să identifice care e actul normativ şi să modifice. Adică, este clar... Dacă SRI-ul spune: 'De la firma asta nu poţi să iei, trebuie să iei de la firma cealaltă', este clar că sunt nişte firme favorizate în ceea ce priveşte contrabanda din România, care este uriaşă, este uriaşă. În mod normal, serviciile secrete ar fi trebuit să aibă - şi au sigur - informaţii despre tot ce mişcă în România. După părerea mea, au mult prea multe informaţii, adică informaţii şi din zone private, unde nu au ce să caute. Dar acesta este alt subiect. Deci clar că ştiu tot, care este fiecare circuit mafiot de contrabandă în România - legume, fructe, carne, orice.

A. Stoicescu: Ţigări.

L. Dragnea: Ţigări. Şi în continuare această situaţie persistă. S-a semnat un ordin, zilele trecute, Ministerul de Interne, Ministerul de Finanţe, Poliţia de Frontieră, ANAF-ul, cu filtre unu la unu, adică nu se mai face control prin sondaje.

A. Stoicescu: Toată lumea verificată, ştiu asta.

L. Dragnea: Exact.

A. Stoicescu: Şi cu scannere adevărate, în toate punctele de trecere.

L. Dragnea: O să se prezinte, nu ştiu când, la începutul lunii septembrie, un bilanţ pe 10 - 15 zile din august. Şi rezultatele sunt foarte bune. Încet, încet, o să se ajungă şi la destructurarea acestor reţele. Lucrurile astea deranjează? Deranjează, doamnă, pentru că vorbim de sute de milioane de euro, poate miliarde, miliarde în atâţia ani de zile şi, cum bine ştiţi, sau cum bine ştim din filme, din cărţi, orice protecţie implică o taxă de protecţie. Adică nimeni nu protejează structuri mafiote de contrabandă pe gratis sau din ideologie. Este o temere că noi vrem să le destructurăm? Da. Sunt unii din statul paralel care pierd? Da. Deci este supărare şi aici? Este supărare şi aici. În agricultură şi industria alimentară - noi importăm mii de tone de hrană proastă. Nu are nicio legătură conţinutul cu ce scrie pe etichetă. Am avut o discuţie cu doamna prim-ministru, a dispus celor de la ANPC, a vorbit şi cu ministrul de finanţe să se aloce bani pentru un program serios de dotare şi să facă un laborator adevărat de analize, pentru că acum nu avem aşa ceva. Nimeni nu a vrut să investească acolo. Noi ţipăm, eu ţip, dumneavoastră ţipaţi, oamenii ţipă şi în continuare am ajuns coşul de gunoi al Europei. E clar, de la deodorante, alimente, toate produsele care sunt pentru România, medicamente, sunt de o calitate mai scăzută. De ce? La noi merge. La noi merge pentru că este complicitate din interior. Eu vreau să nu mai fie astea. Vreau să... Cum să spun? Să începem să producem mai mult, pentru că pământul ăsta este atât de bogat încât dacă mergi aşa pe câmp şi îţi scuturi buzunarele, în urma ta răsare grâul sau orzul.

A. Stoicescu: Tabloul pe care mi-l puneţi acum în faţă este aşa - şi îl puneţi celor care se uită la noi: 'Domnule, eu, pentru că deranjez atâtea cuiburi de viespi, trebuie să fiu, în ordinea în care am menţionat-o, ori omorât, ori închis, ori, oricum, făcut dispărut, într-un mod sau altul'. Aşa mi-aţi explicat, că aşa am început, de ce aţi ajuns, într-un an şi opt luni, să fiţi demonul în România.

L. Dragnea: Exact. Da.

A. Stoicescu: Huiduit, atacat, sunteţi cel care conduce, de fapt, toţi ceilalţi sunt instrumentele. Vreau să vă întreb: unde vă aflaţi pe 10, la protestul de vinerea trecută?

L. Dragnea: Eram la Neptun.

A. Stoicescu: Unde aţi văzut protestul?

L. Dragnea: La Neptun.

A. Stoicescu: La Neptun.

L. Dragnea: Mă rog, nu eram pe maşina de apă de la jandarmi, eram la Neptun.

A. Stoicescu: Şi v-aţi uitat la televizor de la început sau aţi văzut doar mai spre seară? Că toată lumea vrea să înţeleagă...

L. Dragnea: Mai spre seară, recunosc. Nu am stat toată ziua pe televizor.

A. Stoicescu: Mai spre seară când lucrurile s-au complicat?

L. Dragnea: Nu, cred că pe la 7 - 8 am început să mă uit, 8 cred.

A. Stoicescu: Stiţi ce mă interesează? Informaţii, că aveţi drepturi la informaţii, prin natura funcţiei. Ce vă spuneau informaţiile de dinainte? Ce avertizări aţi primit de la serviciile de informaţii, de la instituţii?

L. Dragnea: Niciuna.

A. Stoicescu: Zero.

L. Dragnea: Niciuna.

A. Stoicescu: Deci nu ştiaţi... Nu v-au spus nimic, ce o să fie...

L. Dragnea: Nu.

A. Stoicescu: Nu o să fie nimic în ziua respectivă.

L. Dragnea: Nu. Nimic. Nu am primit nimic.

A. Stoicescu: Că sunteţi beneficiar legal de informaţii. Ca să le spunem...

L. Dragnea: Doamnă, SRI-ul dă informaţiile în flux normal preşedintelui.

A. Stoicescu: Da.

L. Dragnea: La restul, selectiv şi dacă au ei vreun interes; ca să lămurim şi subiectul ăsta. În mod normal, trebuie să am, şi eu, şi domnul Tăriceanu, şi prim-ministrul, să avem aproape acelaşi tip de informaţii, aproape aceeaşi cantitate de informaţii.

A. Stoicescu: Ca grad de... Ca nivel...

L. Dragnea: Nu e vorba de grad...

A. Stoicescu: Nu, dar ca nivel...

L. Dragnea: Şi la nivel, dar şi prin natura funcţiilor - preşedinte de Cameră, preşedinte de Senat, prim-ministru. În mod normal...

A. Stoicescu: De-asta vă întrebam.

L. Dragnea: ...vorbim de Guvern, preşedinte, Parlament, adică, totuşi...

A. Stoicescu: Da, exact. Sunteţi beneficiar legal de informaţii despre starea ţării.

L. Dragnea: Teoretic.

A. Stoicescu: Da.

L. Dragnea: Primesc foarte puţine informaţii, foarte puţine informaţii. Apropo, niciuna de la SIE. Niciuna!

A. Stoicescu: Domnul Vlase poate nu s-a instalat, domnul general...

L. Dragnea: Probabil, cred că îi trebuie vreo 2 - 3 ani domnului Vlase să se instaleze. Dar nu am nevoie. Nu am nevoie nici să mă sune. Nici măcar nu m-a sunat, nici nu mi-a dat vreun mesaj. Nu am nevoie, pentru că nu l-am votat să meargă acolo ca să îmi dea mie telefoane. Chiar nici nu vreau.

A. Stoicescu: Nu v-a sunat după ce s-a instalat.

L. Dragnea: Nu. Să îşi facă treaba acolo. Sper să şi-o facă.

A. Stoicescu: Aveţi dubii?

L. Dragnea: Să şi-o facă în interesul României.

A. Stoicescu: Aveţi dubii în privinţa asta?

L. Dragnea: Doamnă, nu am nici dubii, nici speranţe. Să vedem ce se întâmplă. Eu sunt absolut convins că SRI-ul a dat informaţii preşedintelui Iohannis cu mult timp înainte şi chiar în zilele respective ce urmează să se întâmple. Cum să nu aibă informaţii? Eu nu ştiu, nu ştiu ce a spus doamna ministru Carmen Dan azi la Comisie, la Comisia de apărare, dar cred că domnul Manda şi Comisia dumnealui ar trebui să verifice dacă SRI-ul a dat... Când a dat informaţiile Ministerului de Interne? A dat din proprie iniţiativă sau după ce a cerut ministrul, în mod explicit, cu o zi înainte, că a văzut că nu vine nimic? Astea ar trebui lămurite, că am tot văzut nişte comunicate.

A. Stoicescu: Da, a fost un comunicat oficial, am dat informaţii, plus că...

L. Dragnea: Acum, eu am o întrebare.

A. Stoicescu: Vă rog!

L. Dragnea: Sau câteva întrebări. Dacă, să zicem, aceste proteste erau organizate împotriva lui Iohannis? Să zicem. Aceeaşi organizare, pe net, a fost o organizare militară, practic, sau, mă rog, paramilitară. Şi eu, şi dumneavoastră ştiam că o să fie violenţe, pentru că apăreau în presă informaţii. Ce făceau? Nu îl informau pe preşedintele Iohannis? A doua întrebare: dacă era protestul împotriva lui Iohannis, la Cotroceni, şi un grup bine organizat, şi incitat, şi încurajat de majoritatea celor care erau în piaţă, care nu s-au delimitat, voiau să spargă cordonul de jandarmi, băteau jandarmii, le dădeau cu pietre în cap, cu sticle de apă, ce ar fi făcut Iohannis? Tot aşa, ieşea să certe jandarmii şi să zică: 'Nu, lăsaţi-i să intre peste mine'? Pentru că nu e vorba de el ca persoană, e vorba de nişte simboluri. Guvernul este simbolul şi sediul puterii executive, Cotroceniul este sediul şi simbolul Administraţiei Prezidenţiale din România, Parlamentul... Astea sunt simbolurile puterilor din România.

A. Stoicescu: Mă întorc la...

L. Dragnea: Şi pun întrebări. Dacă ar fi fost împotriva lui Iohannis aceste proteste - s-ar putea să fie...

A. Stoicescu: E un avertisment?

L. Dragnea: Nu e un avertisment. Eu vă spun că există o fierbere foarte mare în partid, asta e fierberea, nu scrisorile unor colegi şi colege, că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis. Şi este foarte posibil să începem acest lucru. O să avem Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem. Nu cu pietre, nu cu foc, nu cu cuţite, nu cu bătut jandarmi, proteste cum am mai făcut.

A. Stoicescu: Asta aţi discutat astăzi? În birou aţi avut o întâlnire şi cu Codrin Ştefănescu, pe care l-am văzut...

L. Dragnea: Nu, nu am vorbit cu niciun coleg asta, eu vă spun doar ce vine de la colegii din judeţe. Nu, azi au venit mai mulţi colegi la mine, a venit şi Codrin, s-a întors din vacanța în care a fost, s-a întors cam bolnav.

A. Stoicescu: Metaforic, s-a întors și dintr-o pribegie în partid, ca a fost îndepărtat.

L. Dragnea: Da. Ne-am văzut de acum două săptămâni, trei săptămâni de zile.

A. Stoicescu: Deci v-ați împăcat.

L. Dragnea: Nu, nu, nu am fost certat cu Codrin. El a fost puțin manipulat. A înțeles, a avut nevoie de o perioadă în care să înțeleagă, a înțeles și este același Codrin Ştefănescu de dinainte, același om care iubește partidul, un om loial și un om luptător.

A. Stoicescu: Pe unde a rătăcit?

L. Dragnea: Unde să rătăcească?

A. Stoicescu: Păi, nu știu...

L. Dragnea: Dumneavoastră ați spus că a rătăcit. Nu, era într-un...

A. Stoicescu: Da, dar s-a rătăcit, manipulat ați spus dumneavoastră. Pe unde a fost manipulat? Adică în ce zonă s-a dus el cât a fost așa, ușor îndepărtat?

L. Dragnea: E bine să îl întrebați pe el.

A. Stoicescu: O să-l întreb!

L. Dragnea: N-am discutat asta! Am vorbit cu domnul Teodorovici, m-a sunat că vrea să vorbim, i-a spus doamnei prim-ministru că vrea să vină până la mine. A fost de acord doamna premier, m-a și rugat să-l primesc, l-am primit, am vorbit câteva lucruri și despre rectificarea bugetară. Fac o paranteză. Uitați-vă... Deci Iohannis nu lasă nimic pe care să nu îl blocheze dacă poate, orice! Acum blochează rectificarea bugetară. De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuare bani, ca să spună că 'nu mai poți să îmi tai banii, că deja i-am cheltuit'.

A. Stoicescu: Da, e unul dintre subiectele foarte importante de astăzi, în care rectificarea bugetară care trebuie să treacă prin CSAT nu trece prin CSAT, nici măcar de membri, dacă nu de o ședință și înțeleg că este o variantă în care premierul Dăncilă, vicepreșdinte al CSAT, să facă acest lucru singură.

L. Dragnea: Deja la ora care la vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adică a utilizat procedura prevăzută în lege, prin care o treime din membrii CSAT pot convoca CSAT-ul, pentru că trebuie să ieșim din blocajul ăsta. Avizul CSAT-ului oricum este consultativ. Eu, în primul rând, nu cred că mai trebuie să rămână această procedură. Proiectul de buget care trebuie să vină la Parlament trebuie să fie avizat de CSAT, rectificarea trebuie să fie avizată de CSAT. Tot felul de decizii pe care le iau unii, unele ministere, Sănătate, Educație, trebuie să fie avizate de CSAT. S-a transformat CSAT-ul într-un supra-Guvern și supra-Parlament. Or, așa ceva nu mai poate continua!

A. Stoicescu: Stați un pic! E o premieră, în primul rând! Nu cred că s-a mai întâmplat ca vicepreședintele CSAT să convoace așa cum scrie în lege...

L. Dragnea: Păi este și o premieră în care președintele blochează o rectificare bugetară! Este inadmisibil! Este incalificabil!

A. Stoicescu: Deci, scrisoarea a plecat deja. Practic, vicepreședintele...

L. Dragnea: Este ajunsă deja la... O serie de miniștri au semnat pentru convocarea CSAT-ului. Adică, practic, au convocat CSAT-ul.

A. Stoicescu: Președintele fiind la Neptun, dacă nu mă înșel.

L. Dragnea: Habar n-am unde e.

A. Stoicescu: Vilele sunt apropiate, dar nu cred că vă vedeți, nu?

L. Dragnea: Nu.

A. Stoicescu: Care e poziționarea?

L. Dragnea: Nu, că nu e vila mea acolo, acolo sunt mai multe...

A. Stoicescu: Nu, vilele oficiale! Președinție și sunt alte instituții.

L. Dragnea: Parlament și Guvern.

A. Stoicescu: Asta specificam pentru cei care nu știu exact, nu înțeleg poziționarea. Se gândesc că poate or sta împreună, unii lângă alții. Se gândesc că poate or sta împreună, unii lângă alții, vă vedeți, nu vă vedeți, de-asta vreau să explicăm.

L. Dragnea: Nu, nu. Nici n-am stat mult la Neptun. Am stat 2 - 3 zile. M-am dus în Deltă la pescuit, m-am întors, am venit în București.

A. Stoicescu: Protestele! Mă întorc. Vedeți? Impletim subiectele. 10, vineri, erați la Neptun.

L. Dragnea: Stați să terminăm cu Administrația Prezidențială! Vreau să vedem, că am înțeles că s-a făcut un control de la Finanțe și sper să dea cât mai curând publicității raportul domnul Teodorovici, să vedem, într-adevăr, dacă omul nu mai are bani de deplasări, să vedem dacă procedurile financiare au fost respectate cum trebuie și ce măsuri dispune Ministerul de Finanțe. Cred că foarte multă lume așteaptă ca să vedem unde e adevărul și unde e minciuna, unde e manipularea!

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!