Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, dezvăluiri despre Statul Paralel. Cum a ajuns să joace tenis cu Florian Coldea, la inițiativa lui Ponta
Liviu Dragnea, dezvăluiri despre Statul Paralel. Cum a ajuns să joace tenis cu Florian Coldea, la inițiativa lui Ponta

Liviu Dragnea, dezvăluiri despre Statul Paralel. Cum a ajuns să joace tenis cu Florian Coldea, la inițiativa lui Ponta

Liviu Dragnea a jucat tenis în mai multe rânduri cu foștii șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea, însă spune că a fost invitat de Victor Ponta.

Fostul președinte al PSD a confirmat că a participat la mai multe astfel de întâlniri de socializare cu cei doi reprezentanți ai serviciilor secrete. Liviu Dragnea susține, însă, că inițiativa i-a aparținut fostului premier Victor Ponta, pe atunci președinte al PSD.

Pe de altă parte, Dragnea susține că a început să rărească aceste întâlniri, cu reprezentanții Satului Paralel, așa cum avea să-i numească ulterior.

Fostul lider PSD susține că inițial a mers din curiozitate, dar că n-a mai participat la astfel de partide de tenis începând cu 2015, după alegerea președintelui Iohannis.

„Ponta mi-a zis că ar fi bine să merg la aceste întâlniri de socializare. Că acolo mai putem discuta de chestiuni de siguranță națională. Din păcate, în 2015 deja, am înțeles că nu vor discuta cu noi lucrurile astea, cam prim vara lui 2015 au fost foarte rare aceste întâlniri”, a spus Liviu Dragnea.

Curiozitatea l-a adus la partidele de tenis cu „statul paralel”

În acest context, Liviu Dragnea a mai spus că a mers din curiozitate la acele întâlniri, ca să vadă în ce măsură sunt reale legendele care circulau în jurul SRI.

„Nu m-a luat de guler Ponta să mă duc acolo. Aveam o foarte mare curiozitate să văd cât e de adevărat din legenda din jurul SRI. Florian Coldea avea următoarele principii: în primul rând, tot ce ne spun americanii trebuie să executăm fără ezitare, ulterior ce ne spun și ceilalți aliați”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ulterior, însă, susține că și-ar fi dat seama că politicienii, chiar dacă erau admiși la astfel de întâlniri, nu erau părtași la deciziile celor care reprezentau „statul paralel”. În acest sens, Dragnea a reluat speculațiile conform cărora Victor Ponta ar fi pierdut alegerile pentru președinția României deoarece l-ar fi amenințat cu eliberarea din funcție pe generalul Florian Coldea.

Ponta condamnarea fiicei lui Traian Băsescu

„Binomul” nu lucra cu politicieni

„Binomul (statul paralel – n. red.) nu a avut nici un politician în componență niciodată. Acum îl are pe Iohannis…Toate planurile, listele, acțiunile, nu erau făcute de față cu politiceni sau din discuții cu politiceini. Nu, Victor Ponta n-a fost băgat niciodată în sistem. A fost amenințat de multe ori. Victor Ponta n-a fost consultat sau întrebat vreodată sau s-a ținut cont de părerea lui…

În schimb, din păcate și acum există această ocultă, politico – securistă. Iohannis crede că o conduce, nu-l conduce. Planul a fost să nu fie Victor Ponta și să iasă Klaus Iohannis. Gabi Oprea a crezut până în ziua alegerilor că cei doi îl sprijină pe Victor Ponta. Victor i-a spus-o destul de sincer lui Coldea, că dacă va ajunge președinte îl va demite pe Coldea”, a mai relatat Liviu Dragnea în emisiunea de la B 1.

Florian Coldea

Coldea își dorea să controleze statul prin SRI

Liviu Dragnea susține că generalul Florian Coldea vedea SRI ca o structură implicată în toate deciziile privind guvernarea țării. Iar el nu a fost de acord cu acest lucru, motiv pentru care a avut de suferit.

Nu puteam fi de acord cu modul în care acest om vedea funcționarea justiției în România, funcționarea SRI. Lui i se părea firesc ca SRI-ul să fie infiltrat în toate partidele, să influențeze decizii, în Parlament.