Conform unor date culese până acum de la hotelieri şi nu numai şi prezentate de Federaţia Patronală din Turism şi Servicii, în acest an numărul de turişti de pe litoralul românesc a revenit la nivelul anilor 2008-2009.
În plus, şi pentru luna august se prognozează cel puţin acelaşi grad de ocupare a locurilor din staţiunile de la Marea Neagră.
Apariţia poliţiei turistice care să-i sancţioneze pe hotelieri
Federaţia Patronală din Turism şi Servicii, organizaţie condusă de Dan Matei Agathon, propune ca pentru creşterea gradului de siguranţă al turistului înfiinţarea poliţiei plajelor, pentru a opri mica infracţiune.
"Totodată se are în vedere şi punerea la punct a unei poliţii turistice după model european. Aceasta va trebui să-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lăsate în paragină şi să găsească astfel o soluţie legală la imaginea de ruină lăsată de acele locaţii care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului românesc", a precizat Agathon.
Ţara noastră trebuie să se promoveze ca un stat sigur
România trebuie să insiste în promovarea internaţională pe faptul că este o ţară sigură în zonă, pentru că marii tur operatori, atunci când aleg o destinaţie turistică, insistă ca ea să fie sigură.
"În urma evenimentelor din Bulgaria, România poate deveni o destinaţie favorită inclusiv pentru cetăţenii israelieni, pentru că ţara noastră nu s-a confruntat până acum cu atentate şi este în continuare cea mai sigură zonă cu litoral din Sud-Estul Europei", a precizat Dan Matei Agathon.
Tot astăzi, Asociaţia Patronală Mamaia, având în componenţă 60 de hoteluri din Mamaia şi Eforie Nord, a devenit membru al Federaţiei Patronale din Turism şi Servicii în scopul promovării litoralului românesc, al identificării şi soluţionării problemelor cu care se confruntă turismul de litoral. Tot astăzi, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a devenit vicepreşedinte al FPTS.