Tendința turiștilor români de a rezerva vacanța de vară la mare în zilele libere de Crăciun și Revelion a început cu câțiva ani în urmă și, între timp, a luat amploare. Astfel, pe 25 și 26 decembrie 2019 și pe 1 și 2 ianuarie 2020, mii de români și-au rezervat vacanțe pentru la vară în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, profitând astfel și de reducerile early booking specifice acestei perioade, potrivit unui studiu al agenției de turism care trimite cei mai mulți turiști pe litoralul românesc.

„Am constatat deja, de câțiva ani, că în zilele libere de Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără și vacanțe pentru vara următoare. A devenit un obicei pentru mulți ca în timpul uneia dintre vacanțe să și-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că știu când și unde vor pleca în următorul sejur”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției.

Potrivit sursei citate, în această perioadă s-au cumpărat atât sejururi scumpe, cât și pachete ieftine. Turiștii care au achiziționat vacanțe de vară la mare în acest interval au beneficiat și de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%, care s-a încheiat la 31 decembrie.

„Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde și cei care au cumpărat vacanțe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie pe 31 ianuarie”, a afirmat Ionuț Nedea.

Numărul românilor care își cumpără vacanțe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% față de 2018, reiese din datele studiului efectuat de agenția de turism care aduce în fiecare vară, aproape 200.000 de turiști, în 300 hoteluri din 13 stațiuni de pe litoralul românesc.

 

 

Te-ar putea interesa și: