Saffie Rose Roussos avea doua opt ani și era elevă la o școală pentru tinerii artiști. Profesorii copilei s-a declarat șocați de disparția timpurie a acesteia: "Era iubită de toată lumea, o fetiță luminoasă care avea tot viitorul înainte", au spus aceștia. 

Prima dintre persoanele decedate în urma atentatului fiind declarată Georgina Callander, o tânără de doar 18 ani, mare admiratoare a Arianei Grande, solista americană care concerta la Manchester Arena în timpul exploziei ucigaşe care a curmat viaţa a 22 de persoane.

Potrivit BBC, care citează surse oficiale, atacatorul a murit în timpul detonării dispozitivului exploziv artizanal. Premierul britanic Theresa May a convocat comisia pentru situaţii de urgenţă, Cobra, şi se va deplasa în cursul zilei de marţi la locul atentatului.

ȘOC în Anglia, după ce orașul Manchester a fost cutremurat, luni noaptea, de un atentat terorist de proporții. Evenimentul s-a petrecut la ora locală 22.30 (00.30 ora României), în timpul unui concert susținut de cântăreața Ariana Grande (SUA), pe „Manchester Arena”, o sală cu o capacitate de 21.000 de locuri. Din primele informații oferite de autorități, au avut loc două explozii, dar deocamdată nu se cunoaște modul în care au fost provocate. Bilanțul după 4 ore este tragic: 22 pesoane au decedat, iar alte 59 au fost rănite. Circulația pe liniile de metrou care duc spre „Manchester Arena” a fost suspendată.