Editura Evenimentul si Capital

LISTĂ FASCINANTĂ. OAMENII cu cea mai bună MEMORIE din întrega istorie

ba7eb0f16f4e8f9cf6420f6e35f6bc29
Autor: | | 9 Comentarii | 4696 Vizualizari

Prin memorie se înțelege procesul psihic care constă în întipărirea, păstrarea, recunoașterea și reproducerea experienței din trecut.

De-a lungul istoriei, multe personalități au demonstrat că au o memorie impresionantă, capacitatea lor de a reține o mare diversitate de date și fapte depășind-o cu mult pe aceea a oamenilr obișnuiți.

 • De același autor: ISTORIE SECRETĂ. Cine a inventat MODA. Cum a fost influențată de DEFECTELE REGILOR și a ajuns un FENOMEN MONDIAL
Pe baza cercetărilor, de-a lungul timpului, unii medici au tras concluzia că dintre oameni se disting prin calități expeționale, ieșite din comun, fie ele de ordin fizic, fie de ordin intelectual.Un institut specuilalizat pe studii psihotehnice, din Santiago de Chile, a realizat un clasament al celor mai inteligenți oameni de seamă, dotați cu memorie deosebită. Acest clasament începe cu ilustrul om de litere german Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), autorul dramei ”Faust”, despre care se spune că a învățat limbile latină, franceză, engleză și italiană, în timp ce lua, simultan, lecții de flaut, pian și vuioloncel. Citește și TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR
 • Cum sunt TRATATE INUMAN femeile: Pentru ce să o păstrăm. Trebuie ucisă!. Țara în care viața unei femei nu are nicio valoare
 • INSULA VIEȚII APROAPE NESFÂRȘITE. Locul unde s-au descoperit secretele care te ajuta sa traiesti peste 100 de ani
 • HOROSCOPUL URANIA. VEZI ce îți rezervă stelele în săptămâna 13-19 ianuarie - Horoscop Urania
Potrivit aceluiași clasament, pe locul doi se situează filozoful german Gottfried Wilhelm Leibniz (1646- 1716), considerat fondatorul calcului diferențial și integral. Sunt enumerați, apoi: savantul francez Blaise Pascal ( 1623- 1662), întemeietorul teoriei probabuilităților și inventatorul unei mașini de calculat; Leonardo da Vinci (1452- 1519), om de spirit universal, în același timp artist, om de știință și inventator, cunoscut îndeosebi ca fiind autorul celebrului tablou ”Gioconda” și al unor invenții în domeniul aeronautic ( diverse aparate de zburat, elicopterul, parașuta), ingineriei ș tehnologiei ( mașini de săpat, cuptoare metalurgice) etc.Citiţi mai mult: NEVESTE URMĂRITE. Ţara în care bărbaţii vor şti FIECARE MIŞCARE A SOŢIILOR Lista continuă cu scriitoarea franceză Germaine de Stael ( Madame de Stael); compozitorul și organistul german Johann Sebastian Bach (1685- 1750); muzicianul austriac Wolfgang Amadeus Mozart ( 1756- 1791)- socotit unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturar timpurilor; marele maestru al simfoniei, germanul Ludwig van Beethoven (1770- 1827) – considerat unul dintre cei mai renumiți și influienți compozitori ai tuturor timpurilor; scriitoarea franceză George Sand (1804-1876), clasamentul încheindu-se cu Napoleon Bonaparte (1769-1821), împăratul francezilor, considerat unul dintre cei mai mari comandanți militari din istorie. Citește și TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
 • DECĂDEREA UNEI DIVE. Plătită doar cu 100 de dolari pentru o scenă într-un film eroti
 • Ce SECRET ORIBIL ascunde această fotografie. La câteva minute după ce a fost făcută, O FEMEIE A MURIT
 • Unde se află cele mai bine “cotate” obiecte EROTICE. Fotografii NERECOMANDATE minorilor | GALERIE FOTO
O lucrare cu titlul ”Analele memoriilor fantastice” analizează fenomenul numit hipermnezie – adică memorie de excepție- a unor oameni, mai mult sau mai puțin celebri. Din cuprinsul ei aflăm că Alexandru Macedon (356-325 î.Hr.), regele Macedoniei, avea o memorie deosebită, cunoscînd numele tuturor soldaților din armata sa, același lucru spunîndu-se și despre generalul roman Caius Iulius Cezar (100-44 î.Hr), - cel care a introdus calendarul Iulian, dar și despre Caius cel Mare, regele perșilor (559-529 î.Hr.); toți acești comandanți de oști au fost capabili să memoreze numele fiecărui militar din subordinea lor, performanță remarcabilă, dacă ținem cont că numărul acestora era ordinul a zeci de mii de soldați.
 • Citiţi mai mult: Lista PERSONALITĂŢILOR cu înclinaţii HOMOSEXUALE. La unele dintre ele nu s-ar fi gândit NIMENI
O memorie excepțională avea și fostul dascăl al împăratului Nero, filozoful Seneca (4 î.Hr.-65 d.Hr.), care putea să reproducă 2000 de cuvinte fări nicio legătură între ele, după ce le auzise pronunțate o singură dată. Marele matematician, fizician și astronom german Karl Friedrich Gauss ( 1777- 1855), inventatorul metodei celor mai mici pătrate și descoperitorul legii probabilităților normale, era capabil să spună pe de rost primele zecimale ale tuturor logaritmilor cunoscuți la acea vreme. Un alt matematician, englezul John Wallis (1616-1703), reușea cu ușurință, să extragă, mintal, rădăcina pătrată a oricărui număr, cuprinzând chiar și 53 de cifre. După o lună de zile, el își amintea perfect numărul inițial, cât și valoarea radicalului extras. De o performanță similară era capabil și matematicianul și fizicianul elvețian Leonhard Euler (1707- 1783); el cunoștea pe dinafară primele șase puteri ale tuturor numerelor până la 100.
 • Citiţi mai mult: Un preot spune că femeile îi provoacă pe violatori, "cu vestimentaţia extravagantă"
O memorie neobișnuită a avut și virtuoasul organist englez W. Parat, care, în anul 1862, la vârsta de 21 de ani, a dat un concert, reproducând fără partitură, lucrări de Bach, Beethoven, Mozart și Chopin. Totodată, în timpul recitalului, a jucat și două partide de șah orb, fără eșicher, cu doi adversari puternici care se aflau în preajma lui. Interpretarea concertului a entuziasmat publicul, cu atât mai mult cu cât Parat a câștigat și cele două partide de șah. Unicul om din lume care a învățat pe de rost opera literară ”Divina comedie”, a lui Dante Alighieri, a fost italianul Antonio Fiosconi, care a fost mai bine de jumătate de secol paznic la mormântul lui Dante. În acest răstimp, el și-a îndeplinit coștiincios îndatoririle de serviciu, reușind, totodată, să învețe pe de rost opera defunctului.
 • Citiţi mai mult: SUPERALIMENTELE din BIBLIE, secrete FOARTE bine păstrate. CARTEA SFÂNTĂ descrie diete miraculoase
Compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart reproducea, la o vârstă fragedă, pertiturile și orchestrația tuturor rolurilor unei opere ascultate doar o singură dată. O memorie deosebită a avut arheologul german Heinrich Scilelman ( 1822—1890), care a descoperit ruinele cetății Troia, și care și-a însușit limba engleză în șase luni, iar câte o lună și jumătate, limbile olandeză, italiană, portugheză și spaniolă. Și despre dramaturgul francez Jean Racine (1639-1699) se spune că avea o memorie neobișnuită, el putând reproduce tragedii întregi, după ce le citea de 2-3 ori, iar scriitorul francez Francois Rabelais (1494-1553), putea reproduce din memorie orice pasaj din cărțile uriașei sale biblioteci, performanță pe care o putea realiza și filozoful italian Giordano Bruno (1548-1600), cu volumele din bibliotecă. TOP 3 articole din categoria Panorma:
 • Un individ activ, dar plin de BOLI. Ce SUFERINŢE avea OMUL GHEŢURILOR
 • Se poate răspândi de la un cuplu, la prieteni. VIRUSUL CARE DISTRUGE FAMILII
 • Nu s-ar fi aşteptat NIMENI. Ce preferă oamenii în loc de SEX
Umanistul italian de expresie latină Giovanni Pico della Mirandola (1463-1494)- renumit prin precocitatea și erudiția sa - era capabil, la vârsta de 5 ani, să repete în sens invers - să recite de la ultimul vers - o poezie de o sută de versuri, auzită doar o singură dată. La noi în țară îl putem aminti pe marele istoric, scriitor, publicist și om politic Nicolae Iorga ( 1871- 1940), care avea o memorie excepțională. Se ralatează că, odată, la Paris, un amic, voind să-i pună la încercare memoria, i-a propus să-l plimbe pe o stradă destul de lungă, într-un automobil în plină viteză, solicitându-i apoi să indice succesiunea firmelor și magazinelor de pe una din părțile srăzii, prin fața cărora trecuseră. Spre surprinderea amicului, profesorul Iorga i-a enumerat toate firmele, în ordine, fără nicio greșeală. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:
 • Stă în inchisoare pentru că a trecut cu Dacia pe un drum
 • Procurorii și judecătorii nu răspund comenzilor politice
 • Andreea şi Ştefan fac echipă ca să-şi relanseze carierele
Printre oamenii cu memorie ieșită din comun și, în plus, foarte precoce, mai putem aminti muzicieni celebri, ca Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Franz Liszt s.a. Și marele nostru muzician George Enescu se bucura de o memorie remarcabilă, între altele el putea să reconstituie, din memorie, o bună parte din literatura muzicală clasică. CITEȘTE ALTE ARTICOLE DIN PANORAMA:
 • O TEORIE UIMITOARE răstoarnă ISTORIA antică a Europei. Leagănul civlizației OCCIDENTALE este la poalele CARPAȚILOR, chiar în ROMÂNIA - VIDEO
 • Nu rămânea gravidă pentru că SPERMA SOȚULUI era afectată de un lucru pe care ÎL FACI ȘI TU ÎN FIECARE ZI
 • Un scafandru a fotografiat un ȘARPE GIGANT. VEZI imaginile INCREDIBILE

Dragnea, anunt despre PENSII! Ce se intampla din 2020 cu TOTI pensionarii! Asta este situatia!

Pagina 1 din 2
Tag-uri: memorieStirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
15:45 Execuția procurorului general Tiberiu Nițu, victima DNA 14:59 Acuzații DEVASTATOARE! Un fost membru CSM aruncă BOMBA care cutremură Justiția. Cifrele care DESFIINȚEAZĂ DNA 11:40 Protestele magistraților, ILEGALE. Ce urmăresc Dănileț și Lăncrănjan prin ÎNCĂLCAREA legii 10:50 Dosarul Tel Drum. Dragnea A LOVIT ÎN PLIN. Adio, emoţii? Decizie de ultimă oră în Justiţie. Breaking news 19:28 RAREȘ BOGDAN contra DACIAN CIOLOȘ. Jocurile de putere din spatele unei nominalizări neașteptate. 18:10 Update PROCURORII din CONSTANȚA au ieșit ÎN STRADĂ. Își SUSPENDĂ ACTIVITATEA: "Vrem justiție independentă!" 15:59 DESANT EUROPEAN la București. Se vor CERE și DA explicații în LEGĂTURĂ cu KOVESI 14:59 PROTEST. 100 de judecători și procurori din CLUJ își suspendă activitatea o săptămână. Magistrații vor face grevă 11:40 Tandemul Lazăr-Kovesi DECIDE ce instituție se ocupă de Tel Drum. Culisele SCANDALULUI dintre DNA și Secția de investigare a magistraților 10:50 Kovesi, AGENT SECRET. Ce scrisoare a primit DRAGNEA: „Nu mai este un SECRET” Breaking news 19:06 Președintele Parlamentului European A FĂCUT ANUNȚUL așteptat. Kovesi nici NU ȘTIE ce o așteaptă 16:25 Cerere HALUCINTANTĂ în CAZUL Kovesi. „Să-i RETRAGEM CETĂȚENIA!” 15:30 Kovesi este devastată. SEMNAL NEGRU de la Bruxelles. N-a fost niciodată în cărţi. Breaking news 13:24 Lazăr A CEDAT NEVOS după aroganţa lui Toader. Este CEL MAI DUR ATAC în direcţia ministrului Justiţiei 11:50 Ultima LOVITURĂ pentru KOVESI! PLÂNGERE PENALĂ de la fosta ȘEFĂ a DIICOT, Alina BICA 10:30 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 18:16 BREAKING NEWS. DEZASTRU pentru KOVESI! Îi FUGE PĂMÂNTUL DE SUB PICIOARE... PRIMELE REZULTATE în procesul de selecție pentru Parchetul European 17:24 Kovesi LOVEȘTE DUR la Bruxelles. Instituțiile europene AU FOST ALERTATE 13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news