Evenimentul Zilei > Justitie > „Lipsă de implicare a procurorilor” la Parchetul Caracal. Raportul a ajuns la CSM
„Lipsă de implicare a procurorilor” la Parchetul Caracal. Raportul a ajuns la CSM

„Lipsă de implicare a procurorilor” la Parchetul Caracal. Raportul a ajuns la CSM

Inspecţia Judiciara a constatat grave nereguli în urma controlului efectuat la Parchetul Judecatoriei Caracal.

În urma controalelor efectuate de Inspecţia Judiciară s-a constatat o „lipsă de implicare a procurorilor în efectuarea cercetării penale şi adoptarea unei soluţii legale şi temeinice”.

Potrivit Lumea Justiţiei, practic, procurorul Cristian Zăvoianu şi oamenii lui au „scăpat” de multe dintre dosare, închizându-le.

De asemenea, SIIJ a mai constatat „lipsa de asumare a responsabilitatii in ceea ce priveste emiterea de rechizitorii, solutiile de renuntare la urmarire penala depasind in 2018 numeric solutiile de clasare”.

Raportul IJ a fost trimis Secţiei de procurori, vicepresedintele CSM, Nicolae Solomon, şi colegii acestuia având acum o ocazie bună să îşi dreagă titulatura de „Brigada Nufărul”.

Reamintim că procurorul Catalin Zavoianu, zis “Talpă – Iute”,  a luat-o la fugă imediat ce a ieşit de la audieri din sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justitie (SIIJ).

De asemenea, procurorul Cristian Zăvoianu, până să fie suspendat din magistratură a fost cel care a ţinut ore întregi poliţiştii la poarta lui Gheorghe Dinca, fără să dispună intrarea în locuinţă, deşi legea îi dădea dreptul, cu atât mai mult cu cât viaţa tinerei Alexandra Măceşanu era în pericolm potrivit www.luju.ro

 

Citiţi mai multe pe www.luju.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: