Evenimentul Zilei > Social > Lidl, obligat să-și distrugă iepurașii de ciocolată. După o lungă bătălie rivalii au câștigat. Foto
Lidl, obligat să-și distrugă iepurașii de ciocolată. După o lungă bătălie rivalii au câștigat. Foto

Lidl, obligat să-și distrugă iepurașii de ciocolată. După o lungă bătălie rivalii au câștigat. Foto

Iepurașul de ciocolată învelit în folie aurie realizat de producătorul de ciocolată premium Lindt & Sprüngli sărbătorește o victorie legală, după ce cea mai înaltă instanță din Elveția a decis că merită protecție împotriva produselor care imită, inclusiv a celor produse de Lidl.

Tribunalul federal din Lausanne a ordonat retailerului german să nu mai vândă versiunea sa a iepurașilor în formă de iepure și să distrugă tot stocul rămas. Iepurașul de ciocolată produs de Lindt – înfășurat în folie de culoare aurie, având o panglică roșie și un clopoțel mic – este vândut în diferite dimensiuni și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale mărcii elvețiene, în special în preajma Paștelui.

Mai exact, hotărârea instanței federale a anulat o hotărâre pronunțată anul trecut de o instanță comercială elvețiană, care a decis împotriva Lindt.

Aşadar, cea mai înaltă instanță din Elveția a decis că iepurașul de ciocolată învelit în folie de aluminiu produs de producătorul de ciocolată premium Lindt & Spruengli merită să fie protejat de produsele care-l imitată, inclusiv de varianta fabricată de Lidl, care va fi retrasă de la vânzare.

Iepuraşii Lindt și Lidl ar putea fi confundați, deși există unele diferențe între ei

Instanța a decis că distrugerea stocului de iepurași Lidl nu  „înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui distrusă”, a spus într-un rezumat al verdictului său, sugerând că aceștia ar putea fi topiți și reutilizați.

Curtea federală din Zurich a decis ca retailerul german Lidl să nu mai vândă ciocolata în formă de iepuraş, iar stocurile rămase să fie distruse. Instanța a decis că distrugerea stocului de iepurași de la Lidl a fost „proporțională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui să fie distrusă”, sugerând că ar putea fi topită și reutilizată cumva.

Mai trebuie spus, de asemenea, că instanța de la Curtea federală din Germania a hotărât în ​​2021 că nuanța aurie a ambalajului iepurașului semănă cu cea originală.

Decizia în cazul Lidl a fost pronunțată de instanța federală elvețiană

Producătorul de ciocolată Lindt a prezentat în cadrul procesului sondaje care arătau că iepurașul său de ciocolată era bine cunoscut de public, a declarat instanța federală, adăugând că iepurașii Lindt și Lidl erau susceptibili de a fi confundați, chiar dacă existau unele diferențe între ei.

Iepurașul de ciocolată Lindt, învelit în staniol, cu o panglică roșie și un clopoțel, este vândut în diferite mărimi și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale mărcii elvețiene, în special în perioada Paștelui.

Lindt a fost de mai multe ori în instanță în ultimii ani pentru a-și proteja popularul produs, din care vinde zeci de milioane de bucăți în fiecare an, scrie theguardian.com.