Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderul PNL Bârlad cere liberalilor să nu se prezinte la noile alegeri, după scandalul care a implicat 90 de membri ai partidului. Orban taie nodul gordian. DOCUMENT
Liderul PNL Bârlad cere liberalilor să nu se prezinte la noile alegeri, după scandalul care a implicat 90 de membri ai partidului. Orban taie nodul gordian. DOCUMENT

Liderul PNL Bârlad cere liberalilor să nu se prezinte la noile alegeri, după scandalul care a implicat 90 de membri ai partidului. Orban taie nodul gordian. DOCUMENT

Dumitru Boroș, liderul PNL Bârlad, cere membrilor partidului să nu se prezinte la noile alegeri din cadrul filialei.

Dumitru Boroș, liderul PNL Bârlad și primar al municipiului Bârlad, susține că alegerile desfășurate pe data de 16 iunie au fost realizate în mod corect. Liberalul cere membrilor partidului să nu se prezinte marți, 22 iunie, la noile alegeri care ar urma să aibă loc.

Acțiunea vine după ce, la filiala PNL Bârlad, alegerile au fost contestate de 90 de membri ai partidului. Deși aveau cotizațiile plătite la zi și erau prevăzuți în baza de date, membrii nu au fost primiți la alegeri.

Orban taie nodul gordian de la PNL Bârlad

Dumitru Boroș susține însă, că alegerile au avut loc în mod corect și a prezentat ca susținere în favoarea poziției sale un document semnat de Ludovic Orban, actualul președinte al PNL.
Fostul ministru Nelu Tătaru a invalidat alegerile interne de la PNL Bârlad câștigate de un susținător al lui Ludovic Orban, iar Orban nu a stat indiferent. El susține că invalidarea scrutinului a avut loc fără respectarea statutului partidului, care prevede că singurul organism ce se poate pronunţa cu privire la validitatea alegerilor este Curtea de Arbitraj, potrivit unui document postat pe pagina de Facebook a PNL Bârlad.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, prin care se încearcă dezinformarea membrilor PNL Bârlad şi a simpatizanţilor, vă aducem la cunoştinţă că în data de 16.06.2021, în perfectă legalitate, a avut loc şedinţa de alegeri de nivelul Organizaţiei PNL Bârlad, preşedinte, vicepreşedinţi, membri, trezorier.

Cei care cred în valorile liberalismului, rugăm să nu dea curs solicitării de a participa la un simulacru de şedinţă convocată ilegal. PNL Bârlad este organizaţia cu cele mai bune rezultate din judeţ, la nivelul municipiilor şi oraşelor, obţinute la alegerile locale şi parlamentare.

Pentru a putea susţine în continuare proiectele domnului primar şi ale consilierilor liberali, avem obligaţia morală de a face front comun în toate demersurile. Nu vă prezentaţi marţi, 22.06.2021, la adunarea convocată ilegal de către unele persoane care nu susţin interesele Organizaţiei PNL Bârlad şi ale municipiului Bârlad”, arată un comunicat de presă al organizației PNL Bârlad.

Scandal între 90 de liberali în mijlocul războiului dintre Cîțu și Orban

La alegerile care au avut loc pe 16 iunie în cadrul PNL Bârlad, Dumitru Boroș s-a luptat cu Iulian Groza. Boroş a obţinut 88 de voturi, în timp ce Iulian Groza a fost votat de doi membri de partid. Alte două voturi au fost nule, conform agerpres.

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a invalidat alegerile, anunțând o nouă ședință în acest sens. Acțiunea a venit după ce alegerile au fost contestate de 90 de membri ai partidului. Deși aveau cotizațiile plătite la zi și erau prevăzuți în baza de date, membrii nu au fost primiți la alegeri.

Mai mult decât atât, revoltele s-au întețit când s-a aflat că fostul consilier local Georgică Vulpe nu a fost nici el primit în sală. Edilul Dumitru Boroș a declarat că, din moment ce Georgică Vulpe a demisionat din partid, nu mai are voie să candideze. Consilierul a depus, în termen statutar, cererea de revenire în partid.

Cei 90 de membri ai partidului au înaintat contestațiile către Comisia de Organizare a Congresului Liberal (COCON).

Solicitat să argumenteze situația în cauză, edilul municipiului Bârlad s-a arătat extrem de revoltat. “Dar de ce vă interesează că nu sunt primiți acești oameni? Și aseară, când au fost alegerile la Murgeni sau în altă comună, membrii cotizanți ai PNL-ului au fost scoși afară în ploaie, atunci nu v-a interesat?”, s-a exprimat Dumitru Boroș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: