Un lider PNL în vârstă de 42 de ani a susținut în acest am examenul de Bacalaureat, dar, din păcate, a picat proba de Limbă Română.
Daniel Moroşanu, prim vicepreşedinte al PNL Vrancea, și-a dorit foarte mult să susțină examenul de Bacalaureat în această sesiune pentru a-și „repara o greșeală din trecut”. Nu a putu să treacă toate probele, dar a reușit să ajungă „celebru” pentru „isprava” sa.
În vârstă de 42 de ani, Daniel Moroșanu a susţinut examenul maturităţii la Liceul din Vidra. Din păcate nu a reușit să treacă, el obținând la Limba și literatura Română o notă de doar 3,60.
Indignat, a hotărât să depună contestație, în speranța că norocul se va arăta de partea lui și în urma unei reevaluări a lucrării sale să obțină nota necesară pentru a promova examenul.
Surpriza a venit chiar în urma contestației depuse. Liderul PNL din Vrancea a mai primit doar 15 sutimi la proba de Limbă și Literatură Română, ajungând astfel al nota de 3,75, de altfel insuficientă pentru a promova examenul.
El a contestat nota de la română, 3.60, iar în urma recorectării a mai primit 15 sutimi. Moroşanu şi-a văzut visul spulberat de a merge la o facultate, chiar dacă a obţinut medii relativ bune la Istorie, unde a primit nota 7.55 şi Geografie, unde profesorii i-au acordat un punctaj de 8.65.
Daniel Moroșanu a susținut înainte de afișarea rezultatelor că a învățat și speră să obțină note bune. El a mărturisit că este pentru prima dată când susține examenul de Bacalaureat și că are mari emoții în ceea ce privește prestația sa.
Întrebat ce l-a determinat să susțină probele anul acesta, liderul PNL a spus: „Nu m-a determinat ceva anume. Am vrut să trec acest examen pentru mine personal, să repar o greșeală a trecutului”, scrie Antena3.
Rezultatele finale la Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate astăzi pe bacalaureat.edu.ro.
Ministerul Educației a informat că elevii nemulțumiți de notele de la examenul de Bacalaureat 2020 au depus în total 62.790 de contestaţii.
Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română - E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului - E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.
„Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)”, artă MEC.