„Considerăm revoltătoare luarea de poziţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat oficial, faţă de semnalul dat în cursul zilei de ieri de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu atribuie Parlamentului României, în mod abuziv şi fraudulos, o poziţie politică care nu a făcut obiectul vreunei dezbateri parlamentare, conform normelor regulamentare în vigoare. Parlamentul României nu a acordat, subliniem acest lucru, nu a acordat vreun mandat pentru poziţia exprimată de Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea în numele Legislativului românesc. (…) Cerem delimitarea tuturor parlamentarilor, inclusiv a celor din PSD şi ALDE, de poziţia anacronică şi antiromânească exprimată de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului”, a susținut Ludovic Orban într-un comunicat de presă remis marți EVZ.

În opinia președintelui PNL, o astfel de poziţie politică nu poate fi, în niciun moment, prezumată ca fiind a tuturor grupurilor politice parlamentare şi nici a majorităţii parlamentarilor, arătând că Dragnea şi Tăriceanu se reprezintă pe sine în Parlamentul României.

Trump are un MESAJ APĂSAT cu privire la LEGILE JUSTIŢIEI: „Respingeţi propunerile care slăbesc statul de drept”

Orban a acuzat că liderii PSD-ALDE au o gândire politică toxică, deoarece susţin că respectarea normelor statului de drept ar putea face obiectul unui troc cu SUA în virtutea înţelegerilor militare comune. El mai denunţă folosirea manipulatorie de către Dragnea şi Tăriceanu de informaţii trunchiate, nedovedite în mod riguros de instituţiile abilitate, care sunt prezentate cu titlu de adevăr şi cu relevanţă generală.

„Înainte de a face orice consideraţii legate de modul de funcţionare a democraţiei în Statele Unite ale Americii, Dragnea şi Tăriceanu dovedesc faptul că ar trebui să pună din nou mâna pe carte pentru a-i înţelege arhitectura instituţională”, conchide Orban.

Reamintim că, în perioada 10-19 noiembrie, o delegaţie a PNL condusă de preşedintele partidului, Ludovic Orban, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu membri ai Congresului şi Senatului SUA, înalţi oficiali ai Departamentului de Stat, reprezentanţi ai think tank-urilor, mediului de afaceri şi ai comunităţii româneşti, transmit liberalii prin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei. 

Liberalii, REACȚII în LANȚ la șefii celor Două Camere

Mulți parlamentari PNL au reacționat marți la declarațiile președinților celor două Camere ale Parlamentului.

„Chiar mă simt jignită că au ajuns Tăriceanu şi Dragnea să vorbească fără niciun fel de mandat, în numele Parlamentului şi implicit şi al meu, despre probleme care sunt foarte-foarte importante! Fac o precizare: aceşti domni nu sunt în niciun caz Parlamentul. Ei nu pot reacţiona de maniera aceasta în numele instituţiei, fără să consulte pe nimeni, ba încă pe probleme de politică externă”, a scris senatoarea PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Dragnea și Tăriceanu acuză SUA în numele Parlamentului României. REACȚIA LUI KLEMM | DOCUMENT

„Îi rog pe toţi colegii mei senatori şi deputaţi care nu sunt de acord cu răspunsul Parlamentului României să facă urgent publice opiniile lor şi să-mi urmeze exemplul şi să trimită un mesaj Ambasadei SUA în acest sens. Dragnea şi Tăriceanu nu vorbesc în numele tuturor parlamentarilor. P.S. Pe lângă ROexit, PSD vrea să scoată România și din NATO”, a scris, la rândul său, senatorul PNL, Florin Cîţu pe rețeaua de socializare. 

SCENARIU EXPLOZIV: DRAGNEA aruncă România în ghearele RUSIEI, pentru a scăpa de presiunile SUA!

„Ce vreți mai relevant si mai lămuritor decât faptul că Dragnea și Tăriceanu răspund Departamentului de Stat al SUA cu o mică infracțiune, prezentând în fals o fițuică improvizată de ei drept un răspuns oficial al Parlamentului României? Ce abuz, ce escrocherie, ce uzurpare mai mare ne-am putea imagina? Și ce confirmare mai clară a acuzațiilor întregii lumi civilizate la adresa celor doi?”, scrie, tot pe rețeaua de socializare, deputatul PNL, Ovidiu Raețchi.

Te-ar putea interesa și: