Liberalii "lovesc" în alegători cu scăderea impozitelor

Scăderea fiscalităţii va fi una dintre propunerile cu care liberalii vor încerca să-i atragă pe alegători, au decis liderii PNL într-o şedinţă avută miercuri seară.

Deocamdată, liberalii nu au schiţat un plan concret, dar una dintre propunerile analizate este reducerea contribuţiei la asigurările sociale.

Premierul Tăriceanu a discutat, miercuri seară, la Palatul Victoria, cu o parte a membrilor conducerii PNL despre programul de guvernare cu care se vor prezenta în campania pentru parlamentare.

Tăriceanu a solicitat ca programul PNL să conţină o idee centrală care să particularizeze PNL, după exemplul propunerii din 2004 a Alianţei D.A. referitoare la introducerea cotei unice de impozitare de 16%.

Liberalii urmează să pregătească şi o serie de direcţii prioritare, dar şi programul în detaliu, dar Tăriceanu consideră că toate acestea nu pot fi „vândute“ fără să aibă ca vehicul o idee centrală. În viziunea lui Tăriceanu această idee centrală trebuie să fie atractivă fără însă ca liberalii să poată fi acuzaţi de populism. Deocamdată, liberalii au stabilit şapte priorităţi pentru programul de guvernare. Prima dintre ele este dezvoltarea infrastructurii rutiere, prin alocarea a 6% din PIB acestui domeniu.

Celelalte priorităţi incluse în programul PNL sunt educaţia, întărirea statului de drept, combaterea corupţiei, protecţia pensionarilor, a mediului şi vizibilitatea României pe plan extern. Tăriceanu l-a mandatat pe ministrul economiei şi comerţului, Varujan Vosganian, să realizeze un material pe această temă până la Delegaţia Permanentă a PNL, de pe 29 august.

Programul final de guvernare va fi validat de o Delegaţie Permanentă care va fi convocată în jurul datei de 25 septembrie şi va fi prezentat electoratului undeva către sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când se va face şi lansarea campaniei electorale a liberalilor pentru alegerile parlamentare.