Liberalii se înarmează împotriva USR-izării partidului

Conducerea PNL s-a delimitat de protestele USR din Legislativ, la votul asupra pachetului legilor justiției. În plus, liberalii acuză fosta formațiune a lui Nicușor Dan că le face opoziție lor și nu social-democraților, cum ar trebui

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost nemulțumit că USR a blocat accesul la tribuna plenului Camerei Deputaților, la votul pe legile justiției. „Ar fi fost mai eficientă susţinerea fiecărui amendament respins pentru că acest lucru ar fi prelungit mult dezbaterea. (…) Opoziţia trebuie să fie articulată, substanţială, să aibă eficienţă şi să vizeze atingerea obiectivelor, mai puţin efecte de imagine”, le-a transmis el USR-eriștilor.

Goana după „haștag”

Senatorul PNL Daniel Zamfir acuză că în interiorul partidului există o tabăra care face opoziție la PSD, fără circ, și alta care copiază mesajul celor de la USR. „Unii colegi de partid, prin mesajele pe care le transmit, țin să USR-izeze PNL. Și eu nu cred că este bine! (…) Acum este goana după haștag. Nu cred că goana după haștag poate fi motorul creșterii încrederii populației în PNL. A prelua atitudinea și discursul USR este deja mult prea mult”, a afirmat Zamfir, zilele trecute, la Antena 3. În opinia fostului lider liberal, Alina Gorghiu, PNL n-ar trebui să fie indulgent cu USR. „Am fost președinte al PNL și unul din oamenii care a crezut că se poate discuta cu USR, în sensul încurajării partidelor mici. Am făcut- o așa cum trebuie. USR se pare că de multe ori simte că e în competiție cu PNL, nu cu PSD. Face mai multă opoziție la PNL decât la PSD”, a explicat ea, la DC News.

6.500 de amendamente

Pe lângă protestele cu fluierături în plen, scandal transmis live pe Facebook, marcat de insulte greu de reprodus între deputatul Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae, USR a avut un demers sisific pentru a împiedica modificarea regulamentului Camerei - depunerea în Comisia de regulament a 6.500 de amendamente. „Mi-am folosit aptitudinile de inginer și am creat un soft prin care am generat foarte multe amendamente. Am reușit să depun doar 6.500 de amendamente, pentru că trebuiau printate”, a explicat deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, în legătură cu amendamentele respinse, despre care șeful Comisiei de regulament, Eugen Nicolicea, spunea că sunt „într-un format ilizibil”.