Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii din Sectorul 1, noi acuzații la adresa primarului Clotilde Armand: „Școlile stau să cadă pe copii”
Liberalii din Sectorul 1, noi acuzații la adresa primarului Clotilde Armand: „Școlile stau să cadă pe copii”

Liberalii din Sectorul 1, noi acuzații la adresa primarului Clotilde Armand: „Școlile stau să cadă pe copii”

Consilierii PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că a plecat în concediu, timp de trei săptămâni, în plină stare de alertă și a lăsat școlile nepregătite pentru începerea anului școlar.

Liberalii susțin că în Sectorul 1 sunt numeroase probleme urgente de rezolvat, pe care primarul Clotilde Armand și aparatul său administrativ le ignoră. Între acestea, de departe cea mai importantă este problema școlilor care nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar.

„Cu școlile complet nepregătite, bursele neplătite și o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă. (…)

La câteva săptămâni până la deschiderea anului școlar, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nici o lucrare de reparații sau reabilitări. ZERO. Acestea sunt în responsabilitatea primarului, iar perioada vacanței este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări. Informația a fost semnalată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenția public că în sectorul nostru nu există șantiere”, a arătat PNL în comunicatul de presă.

Care sunt problemele din sector în viziunea PNL

O altă problemă majoră asupra căreia atrag atenția, după ce le-a fost semnalată de părinți și profesori este legată de plata burselor. Deși banii au fost alocați în buget, bursele nu au mai fost plătite din luna martie, susțin reprezentanții PNL Sector 1.  

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative. Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie.

Și, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o ședință de îndată convocată pentru niște comisii care pot fi incluse oricând într-o ședință de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iștii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administrații de tristă amintire. Cam așa arată, în câteva cuvinte, administrația de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

sebastian burduja lege anti-chiul
SEBASTIAN BURDUJA

Liberalii o somează pe Clotilde Armand să le dea răspunsuri

Imediat ce primarul Clotilde Armand va reveni din concediu, consilierii PNL intenționează să-i ceară răspunsuri urgente cu privire la mai multe probleme. Între acestea sunt cele legate de reabilitarea și reparațiile din școli, plata burselor, justificarea întârzierii plăților.

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local – cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: