Evenimentul Zilei > Actualitate > Liberalii au făcut Revelion după ce benzina s-a ieftinit cu câțiva bani, în 2019. Acum, prețul la carburanți a sărit în aer
Liberalii au făcut Revelion după ce benzina s-a ieftinit cu câțiva bani, în 2019. Acum, prețul la carburanți a sărit în aer

Liberalii au făcut Revelion după ce benzina s-a ieftinit cu câțiva bani, în 2019. Acum, prețul la carburanți a sărit în aer

Prețul la carburanți a crescut, iar asta dă peste cap fiecare sector economic, pentru că scumpirile se vor produce, în continuare, în lanț.

În luna decembrie a anului 2019, liberalii anunțau cu surle și trâmbițe că au reușit să elimine supraaccizei la carburanți. Asta însemna că prețul benzinei scădea, odată cu 1 ianuarie 2020 de la  5 lei și 56 de bani la 5 lei și 24 de bani.

„Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și al economiei.

O scădere nesemnificativă, anunțată cu mare tam-tam în anul 2019

Mulțumesc domnului Ludovic Orban, președintele PNL și premierul României, colegilor din PNL care au susținut această inițiativă care este și parte din programul nostru de guvernare. Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună și vom reuși!”, scria pe contul de Facebook, liberalul Robert Sighiartău la vremea respectivă. Inițiativa legislativă care dusese la eliminarea suprataxei fusese semnată de 20.000 de români.

Între timp, după aproape doi ani, din care unul de guvernare liberală, situația economică s-a deteriorat. Iar prețurile la carburanți au explodat.

În ultimele zile, prețul benzinei în România a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani, după ce s-a aflat pe un trend ascendent de la începutul anului. Prețul motorinei a avut și el o evoluție constantă în 2021 și a atins recent maximul ultimilor 3 ani.

Prețul carburanților a crescut dramatic și a ajuns la 7 lei

„Au redus liberalii prețul la combustibil de l-au dus în stele. De la 5,5 lei decembrie 2019 la 7 lei azi. Iar trompetele aferente dau vina pe prețul barilului de petrol. Na, prețul barilului e la fel ca în 2018. Dar prețul la pompa este cu 15% mai mare decât în 2018. Când aveam și supraacciza în preț. Numai pricepuți, ce sa zic”, a scris Adrian Câciu într-o postare pe contul de Facebook.

În luna mai a anului trecut, benzina atingea minimul ultimilor 10 ani în România, iar un litru se comercializa atunci cu aproximativ 4,15 lei pe litru. Prețul motorinei scăzuse și el la minimul ultimilor ani, comercializându-se cu aproximativ 4,4 lei pe litru.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: