Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii aruncă bomba înaintea negocierilor cu președintele Klaus Iohannis. PNL ia în calcul orice variantă ca să rămână la putere
Liberalii aruncă bomba înaintea negocierilor cu președintele Klaus Iohannis. PNL ia în calcul orice variantă ca să rămână la putere

Liberalii aruncă bomba înaintea negocierilor cu președintele Klaus Iohannis. PNL ia în calcul orice variantă ca să rămână la putere

PNL a lansat un mesaj de avertisment către USR. Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a afirmat că nu exclude nici măcar negocierile cu cei de la PSD.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a făcut un anunț extrem de important înaintea negocierilor pe care partidele le vor purta, luni, 11 octombrie, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. După căderea Guvernului, formațiunile politice trebuie să vine cu propuneri pentru funcția de prim-ministru. Ocupată, momentan, de Florin Cîțu, care a devenit interimar. Daniel Fenechiu a spus că liberalii sunt dispuși să negocieze și cu PSD, dacă cei de la USR nu vor să revină la guvernare.

Liberalii îl vor neapărat tot pe Florin Cîțu în funcția de premier. Pentru că „e un om extraordinar”

„Dacă Florin Cîțu este un impediment și președintele constată acest lucru, că nu se poate construi o majoritate cu Florin Cîțu, PNL și Florin Cîțu, personal, vor spune că președintele nu doar că are atribuțiile constituționale libere, dar are și susținerea Partidului Național Liberal pentru a identifica orice formulă care este bună pentru România, cu sprijinul PNL.

PNL îl propune pe Florin Cîțu, îl considerăm cea mai bună variantă, dar nu ne agățăm cu dinții, cum spun unii. Florin Cîțu e un om extraordinar, care nu s-a agățat vreodată de vreo funcție. E un om excepțional. Florin Cîțu e omul care e dispus să facă orice pas pentru România”, a afirmat Daniel Fenechiu la Antena 3.

PNL ar putea să negocieze chiar și cu PSD

„După alegerile din decembrie, am făcut o coaliție de guvernare, una în care am stabilit niște reguli care s-au bulversat la un moment dat Prima opțiune o noastră este guvernul cu USR-ul. În ipoteza în care USR nu-și dorește acest lucru și continuă cu această abordare copilărească, România trebuie guvernată. Dacă USR se opune la varianta de a guverna împreună, vom căuta altă soluție și altă soluție poate fi chiar și soluția PSD. Eu vă spun că PNL va avea viitorul prim-ministru, indiferent dacă USR va susține sau nu Guvernul PNL. Rețineți ce v-am spus!”, a mai anunțat politicianul liberal.