Evenimentul Zilei > Actualitate > Liberalii „arși” la buzunare după congresul cu 5.000 de participanți. Fiecare delegat bun de plată cu 2 lei. Amenda totală: 10,000 de lei
Liberalii „arși” la buzunare după congresul cu 5.000 de participanți. Fiecare delegat bun de plată cu 2 lei. Amenda totală: 10,000 de lei

Liberalii „arși” la buzunare după congresul cu 5.000 de participanți. Fiecare delegat bun de plată cu 2 lei. Amenda totală: 10,000 de lei

PNL a fost sancționat cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea restricțiilor în timpul pandemiei. Dacă suma se va împărți la cei cinci mii de delegați participanți, fiecăruia îi vor reveni de plată câte 2 lei. Mai puțin decât un bilet de metrou.

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat că PNL a primit o amendă pentru organizarea defectuoasă a congresului la care au participat 5.000 de persoane. El a făcut aceste precizări în Parlament unde a fost convocat la o comisie de anchetă.

„Au fost 17 apeluri ce au fost transferate imediat structurii de poliție competentă teritorială. Așa cum s-a întâmplat și la alte evenimente cu public numeros, fie că vorbim despre manifestații publice sau alte tipuri de întruniri, forțele de ordine au asigurat măsuri pentru fluența și siguranța traficului rutier, măsuri pentru ordinea și liniștea publică, iar în caz de nereguli, ulterior, pe baza verificărilor efectuate, au fost dispuse în termenul legal măsuri sancționatorii”, a declarat Bogdan Berechet.

Potrivit spuselor sale, în acest caz a fost dată sancțiunea maximă, de 10.000 de lei, cam 2 lei de plată pentru fiecare participant la congres.

„Cu privire la ce avem până la acest moment, s-a stabilit o sancțiune contravențională față de organizator, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020, respectiv 10.000 de lei!”, a mai spus șeful Poliției Capitalei.

Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Florin Citu

Congresul PNL s-a desfășurat cu încălcarea regulilor

Congresul PNL, pentru alegerea președintelui partidului, s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie la Romexpo, în principalul pavilion expozițional. La eveniment au participat în jur de 5.000 de delegați, între care și președintele statului, Klaus Iohannis.

Pe parcursul desfășurării congresului, s-a constatat că nu au fost respectate regulile de distanțare și că mulți participanți nu au purtat masca de protecție. A devenit viral pe internet o fotografie cu președintele Iohannis care nu purta mască de protecție sanitară.

De atlfel, PSD a sesizat, vineri, autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, printre care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privire la pregătirile PNL „în vederea săvârşirii unei infracţiuni” prin organizarea congresului de sâmbătă, semnalând că urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de delegați.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: