Relațiile amoroase ale lui Napoleon al III-lea (1808-1873) nu erau nici pe departe satisfăcătoare. Libidoul împăratului îl forțase să o ia de soție pe singura femeie care refuzase să facă sex cu el, Eugénie de Montijo, frumoasa fiică a unui neînsemnat nobil spaniol.

Circula o glumă care spunea că Napoleon al III-lea devenise împărat prin predestinare, însă Eugénie devenise împărăteasă prin erecție.

Leul

Dar când Napoleon a descoperit că virtutea soției sale era, de fapt, frigiditatea, a început să cutreiere Curtea ca un leu adulmecându-și prada, fiind prezent în toate sălile de bal ca la o vânătoare de sex.

Între 1860 și 1870, când trecuse deja de 50 de ani, împăratul era incapabil de preludiu, cufundându-se direct în plăcere fără să îi pese câtuși de puțin de partenerele sale.

Marchiza de Taisey-Châtenoy a îndurat o astfel de întâlnire după ce îl cunoscuse pe împărat în timpul unui bal de la Tuileries.

Marchiza nesatisfăcută

După miezul nopții, a venit în dormitorul ei într-o pijama mov, arătând destul de ridicol. Ea a relatat după aceea: „A urmat o scurtă sforțare fizică, în timpul căreia el a gâfâit greu, apoi ceara din vârfurile mustății lui s-au topit și au picurat, iar în final, a ieșit degrabă, lăsând-o pe marchiză neimpresionată și nesatisfăcută“.

Frații Edmond și Jules de Goncourt scriau: „Când la Tuileries este adusă o femeie, aceasta este dezbrăcată într-o cameră, apoi trece dezbrăcată într-o altă cameră, unde împăratul, la rândul lui gol, o așteaptă.

Atac la zona intimă

(Șambelanul) în funcție îi dă următoarele instrucțiuni: «Puteți săruta orice parte a corpului Majestății Sale, cu excepția feței»“.

Soția unui funcționar de la Curte a solicitat o audiență privată cu împăratul pentru a discuta cariera soțului ei. Aceasta a relatat: „N-am avut timp nici măcar de o vorbă de protest, că el m-a și apucat de cea mai intimă zonă a trupului meu… Totul se petrece atât de repede, că până și cele mai ferme principii devin neputincioase”.

Un nepot de frate

Hotărât bărbat împăratul, nu glumă!

Napoleon al III-lea, cunoscut ca „Louis-Napoléon” înainte să devină împărat, a fost nepotul de frate al împăratului Napoleon I, fiul fratelui său, Louis Bonaparte, care s-a căsătorit cu Hortense de Beauharnais, fiica din prima căsătorie a soției lui Napoleon, Joséphine de Beauharnais.

Astfel de povești de amor au fost strânse și dezvăluite pe larg de Eleanor Herman într-un volum intitulat „În pat cu regele. O istorie a amantelor regale” (Editura Litera, 2020).