Evenimentul Zilei > Justitie > Leo de la Strehaia, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizie definitivă
Leo de la Strehaia, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizie definitivă

Leo de la Strehaia, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizie definitivă

Leo de la Strehaia, pe numele său adevărat Ion Stelică Mihai, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel București la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Condamnarea a venit într-un dosar de evaziune fiscală.

Conform avocaților din dosar, faptele se prescriu pe 2 octombrie 2021, prin urmare judecătorii au încercat să dea un verdict definitiv până atunci.

În primă instanță, pe 27 iulie acest an, Tribunalul București i-a condamnat pe Leo de la Strehaia, mama lui, Maria Mihai zisă Patroana, fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, și vărul, Gheorghe Gheorghe, la câte 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, mai exact tentativă la stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor și complicitate la această tentativă.

În septembrie acest an, Leo de la Strehaia a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru înșelăciune într-un alt dosar penal, iar fiul lui, la un an și 2 luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu e definitivă, scrie g4media.ro.

Leo de la Strehaia într-un top al celor mai bogați țigani din România

Leo de la Strehaia a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2017 în acest dosar fiind acuzat de evaziune fiscală. De altfel, familia lui Leo este cunoscută în zonă datorită faptului că s-ar fi îmbogățit din comerțul ilegal cu combustibil. În trecut, Leo a fost la un pas de închisoare după ce procurorii l-au acuzat că a prejudiciat statul român cu 3 milioane de euro prin cumpărarea de combustibil neaccizat și vânzarea ulterioară a acestuia sub formă de motorină sau combustibil premium.

Leo și-ar fi dorit ca dosarul să fie strămutat la o instanță din Craiova, acolo unde a reușit să scape de condamnări în trecut.
Leo de la Strehaia a fost unul dintre cei mai bogați romi, cu o avere evaluată la 2,1 milioane euro. La un moment dat, într-un top al celor mai bogați țigani din România, el s-a clasat pe locul 19. Apropiații vorbesc însă de o avere și mai mare lăsată de tatăl acestuia, de circa 10 milioane euro. Leo a reușit, în 10 ani, să spargă toată averea pe distacții, caznouri, mașini scumpe și femei frumoase. El a mărturisit că în prezent este falit și că vrea să vândă ”palatul din Strehaia” cu 2 milioane euro

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: