Evenimentul Zilei > Actualitate > Legislatorii doresc ca adolescenții să primească vaccinuri fără acordul părinţilor
Legislatorii doresc ca adolescenții să primească vaccinuri fără acordul părinţilor

Legislatorii doresc ca adolescenții să primească vaccinuri fără acordul părinţilor

Dupa izbucnirea rujeolei în Brooklyn si Rockland, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari cu privire la mişcarea anti-vaccin, o pereche de legislatori membri ai executivului propun să permită minorilor să primească vaccinuri fără permisiunea părinţilor lor.

Lege ar permite fiecărui copil de 14 ani sau mai mult să fie vaccinat și să primească informaţii pentru o serie de boli, inclusiv oreion, difterie, tuse convulsivă, tetanos, gripă, hepatită B și pojar, care păreau principalul motiv de alarmă după recentele focare. 

 "Suntem pe punctul de a face o criză de sănătate publica", a declarat unul dintre sponsorii proiectului, Patricia Fahy, democrat de  Albany, citând ratele de inoculare mai mici decât cele recomandate în unele comunitati, impulsionate de suspiciuni neconfirmate despre vaccinurile care provoacă autismul.

În Rockland, oficialii raportează 145 de cazuri confirmate de rujeolă, cu marea majoritate a celor afectați în vârstă de 18 ani și sub. Dintre aceștia, patru din cinci nu au primit vaccinări pentru pojar, oreion și rubeolă. Oficialii din Sănătate au raportat, de asemenea, mai mult de 100 de cazuri de pojar în Brooklyn, și un caz în Queens, de asemenea. Ca și în Rockland, cele mai multe dintre aceste cazuri au implicat membrii comunităților evreiești ortodoxe în care rata de vaccinare este de obicei cu mult în urma normei.  

Un focar rujeolic a avut loc la Yeshiva Kehilath Yakov din Brooklyn, New York, după ce un copil nevaccinat a mers la școală.    Introducerea proiectului de lege a venit la câteva zile după o mărturie dramatică în Congres a unui adolescent din Ohio, Ethan Lindenberger, care a respins dorințele mamei sale și a fost vaccinat după ce a fost convins că a căzut pradă teoriilor conspirației online despre pericolele vaccinurilor. Studiile multiple au dezvăluit astfel de teorii, inclusiv un raport european major emis săptămâna trecută, care a arătat că vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei nu crește riscul de autism, titrează nytimes.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.