Evenimentul Zilei > Sport > Legendarul șahist Garry Kasparov vine la București. Azerul va participa la un turneu programat în Capitală
Legendarul șahist Garry Kasparov vine la București. Azerul va participa la un turneu programat în Capitală

Legendarul șahist Garry Kasparov vine la București. Azerul va participa la un turneu programat în Capitală

Garry Kasparov este invitat de onoare la un turneu de șah ce se va desfășura la București și va fi deschis de legendarul azer.

Legendarul șahist de origine azeră, Garry Kasparov, va veni la Bucureşti pentru a deschide turneul de şah Superbet Chess Classic Romania 2021, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2021, care va avea loc în perioada 5-14 iunie şi va avea premii de 350.000 de euro.

Garry Kasparov va deschide turneul de șah

Ceremonia oficială dedicată minţii educate şi onorate de participarea extraordinară a celui mai bun jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov”, se va desfășura pe 4 iunie, la Face Convention, Piaţa Presei Libere, de la ora 13.00, şi va consta într-o conferinţă de presă, urmată de prima mutare, făcută de Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorţi şi o serie de evenimente cu invitaţi, cu participarea celor 10 jucători de şah înscrişi în turneu şi a marelui maestru internaţional, după cum transmite Agerpres.

Evenimentul de deschidere îşi propune să transmită cu precădere tinerilor, dar şi iubitorilor şahului şi publicului larg, un mesaj de încredere şi de reînnoire a forţelor proprii, după experienţa dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediţiei: „Change your life. Make your Move. With Kasparov” (Schimbă-ţi viaţa. Fă o mutare. Cu Kasparov), mai notează sursa citată.

Vedetele acestei competiții

La turneu vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat ca wildcard, Constantin Lupulescu. Ceilalţi jucători sunt americanul Fabiano Caruana, armeanul Levon Aronian, olandezul Anish Giri, rusul Aleksander Grişciuk, americanul Wesley So, azerii Şahriar Mamediarov, Teimur Radjabov, francezul Maxime Vachier-Lagrave şi ungurul Richard Rapport.

Concursul va fi unul de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de euro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: