Evenimentul Zilei > Politica > Legături NEBĂNUITE: Maria Tănase și Napoleon, Edith Piaf și Dracula. Începe un NOU SEZON, România este MESAGERUL Estului
Legături NEBĂNUITE: Maria Tănase și Napoleon, Edith Piaf și Dracula. Începe un NOU SEZON, România este MESAGERUL Estului

Legături NEBĂNUITE: Maria Tănase și Napoleon, Edith Piaf și Dracula. Începe un NOU SEZON, România este MESAGERUL Estului

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și președintele Institutului Francez, Pierre Buhler, au participat, joi, la ceremonia de semnare a Procesului Verbal al celui de-al cincilea Comitet Mixt de Organizare al Sezonului România-Franța. Sloganul evenimentului este „Uitaţi de clişee!".

Sezonul România-Franţa are loc in perioada 28 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019 şi va coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și cu celebrarea a două Centenare: cel al Marii Uniri și sfârșitul Primului Război Mondial. Evenimentul este construit în jurul a patru teme: „Două ţări cu culturi plurivalente", „Un secol de schimburi, de comuniune şi de identitate", „Perioade ritmice de transformări în oglindă" şi „Oraşele de mâine şi noi teritorii rurale".

„România și Franța au fost mesageri între Estul și Vestul Europei. Mesajul central al sezonului este de încredere. Propunem o viziune care ne va face încrezători. În Europa și în lume, prin instermediul francofoniei, putem avea un sincronism perfect. Sperăm să construim un sezon pe cât de democrațic, pe atât de provocator. După sezon, sperăm să vedem o cooperare și investiții economice.. Sezonul trebuie sa fie un catalizator. De mai bine de un secol și jumătate suntem partereri. Sezonul este un set de valori exprimat prin elemente culturale. Începem la Paris acest sezon și terminăm la București”, a declarat Teodor Meleșcanu.

„Noi știm ce înseamnă cultura franceza pentru România. Sezonul va servi noii generații care va reprezenta Europa de mâine. Francofonia este aproape un spațiu de libertate, de oportunități profesionale. Mulțumim Guvernului României pentru implicar”, a afirmat Pierre Buhler. Președintele Institutului Francez a declarat că își dorește să fie un sezon democratic și european și să fie prezent cțt mai mult în cele două țări.

Publicul țintă este sunt de tinerii între 18 și 35 de ani. Imaginea sezonului este reprezentată de Maria Tănase şi Napoleon, pentru afişul românesc, iar afişul francez îi are ca protagoniști pe Edith Piaf şi Dracula. Evenimentul va începe la Filarmonica din Paris, cu ceremonii dedicate soldaților romani si francezi și va fi marcat de o expoziție la Muzeul Luvru. Se vor organiza expoziții, concerte, evenimente gastronomice și seri de teatru în cele mai importante orașe din Franța și România.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.